Handballers Erix H1 verliezen opnieuw

LICHTENVOORDE - Afgelopen zondag hadden de heren 1 van Erix een lange reis naar Drenthe voor de boeg om in Rolde te spelen tegen het tweede team van Unitas.
Vooraf leefde de hoop bij Erix om na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens een overwinning te boeken omdat Unitas 2 op de voorlaatste plaats op de ranglijst staat met slechts twee punten uit vijf wedstrijden. Achteraf bleek echter dat bijna het complete eerste herenteam van Unitas was opgesteld die zelf uitkomen in de 2e Divisie Landelijk.

Hoewel het eerste doelpunt na een mooie break op conto kwam van Erix, was het vooral daarna Unitas die het doel goed wisten te vinden vooral door zuivere afstandsschoten of het vrijspelen van de hoek en liepen daardoor snel uit naar een voorsprong van 4-1.

Nadat Erix van de schrik was bekomen herpakte het team zich goed en wist langzaam weer dichterbij te komen en verkleinde de achterstand naar 7-6 in het voordeel van Unitas.

Helaas was deze opleving van korte duur, Unitas nam de wedstrijd weer in handen en liep, door vijf van de zes doelpunten te scoren vanuit beide hoeken, weer uit. Door onvoldoende rust in de aanvallen van Erix scoorde men zelf nog weinig en gingen beide ploegen rustten met een ruststand van 15-10 in het voordeel van Unitas.

In de rust werd nog eens benadrukt dat er meer rust in de aanval genomen moest worden en de systemen waarop getraind is, vaker in te zetten om meer ruimte te creëren zodat het scoren wat gemakkelijker zou gaan. Dat lukte echter nauwelijks, Erix was niet bij machte om de achterstand te verkleinen, het verschil bleef constant vier tot vijf doelpunten.

Ook het scheidsrechters echtpaar deelde mee in de malaise, doorgebroken spelers konden alleen onreglementair gestopt en dit vergrijp zou normaal gesproken bestraft moeten worden met een strafworp en een 2 minuten straf. Het arbitrale duo weigerde dit pertinent wat voor extra frustratie zorgde bij de Erix spelers in het veld en op de bank. De uitleg van de scheidsrechters achteraf was verbijsterend, ze gaven toe het wel geconstateerd te hebben en volgens de regels hadden moeten bestraffen, maar dat ze dit nooit doen en dus nu ook niet. Zeer vreemd dat er zo met de spelregels gemarchandeerd wordt. Daar waar Erix verwacht had dat spelen op een hoger niveau ook de arbitrage van een hoger zou zijn, komt men na zes wedstrijden bedrogen uit.

Om dit als excuus aan te voeren voor de verloren wedstrijd gaat te ver maar het heeft in combinatie met het meespelen van spelers uit Unitas heren 1 en het spelen met hars, zeker invloed op het resultaat gehad. Zoals eerder gezegd kon Erix niet meer dichterbij komen en eindigde de wedstrijd in 26-21 in het voordeel van Unitas.

Volgende week zaterdag gaat Erix opnieuw proberen aan de negatieve reeks van vier verlieswedstrijden een einde te maken. Thuis wordt er dan om 20.15 uur gespeeld tegen Huissen 1, support is van harte welkom!