Header image

Groot operaconcert Viva l’Opera in Oude Calixtus Groenlo

GROENLO - Bijna 30 grote koorwerken en aria's uit diverse opera's van Mascagni, Mozart, Bellini, Rossini en vooral Verdi zullen zaterdagavond 4 en zondagmiddag 5 november klinken in de Oude Calixtuskerk aan de Mattelierstraat te Groenlo. De ongeveer 50 leden en een vijftal projectleden van het regionaal, gemengd koor Classic WM brengen daar een gevarieerd operaconcert onder leiding van dirigent Emile Engel uit Lichtenvoorde. Er wordt gezongen uit o.a. Nabucco, Cavalleria Rusticana, La Forza del Destino , I Puritani, Die Entführung aus dem Serail en Cosi fan Tutte.

 

De begeleiding wordt verzorgd door pianist Evert-Jan de Groot uit Utrecht op vleugel. Hij speelt bovendien als intermezzo Miserere du Trovatore van Liszt. Organist/beiaardier Wim Ruessink uit Winterswijk begeleidt zaterdagavond op het orgel eveneens enkele nummers. Voor de zondag zoekt men nog een vervanger. Violist Papillon Boddeke uit Zutphen werkt eveneens mee.

 

De solisten zijn uit eigen kring, nl. Martin Hogenkamp (Lichtenvoorde), Marjon Westerdiep (Eibergen), Albert Dik (Varsseveld) en Enneke Klomps, Henk van Duinen en Gerard Oxener (Winterswijk). Gastsolist is de sopraan Marijke ten Kate, die begin dit jaar als lid bedankte maar wel beschikbaar wilde blijven voor solo-bijdragen.
Om zich terdege voor te bereiden zijn er behalve de wekelijkse repetities een zangworkshop door zangcoach en vocaliste Ellen Pieterse uit Eefde en bewegingslessen door choreografe en danslerares Marianne Veldkamp-Vieberink uit Aalten. Er wordt namelijk optimaal van de ruimte gebruik gemaakt met 3 podia en diverse opkomsten. Dirigent Engel, vanaf het begin in 2010 muzikaal leider, vindt Classic WM een fantastische groep om mee te werken. Men is nl. bereid grote uitdagingen aan te gaan en zich volop in te zetten om de stemmen te verbeteren en het repertoire te verbreden. Er zijn met elkaar al zo'n 120 werken ingestudeerd.
John te Dorsthorst verzorgt de techniek en sfeerverhogende visuals zijn van André te Hennepe. De optredens worden daardoor een lust voor oog en oor. Om tegemoet te komen aan wensen van leden en aanhang is voor het grote najaarsconcert nu niet voor De Storm in Winterswijk gekozen maar voor de centraler gelegen Oude Calixtuskerk, waar vorig jaar een drukbezocht regioconcert is gegeven. De leden en hun aanhang komen uit de regio Oost Achterhoek, vooral uit Winterswijk, Oost Gelre en Berkelland. Classic WM is een afdeling van het Winterswijks Muziek Theater.

 

Viva l'Opera! begint op zaterdag 4 nov. om 20 uur en op zondag 5 nov. om 14.30 uur. Toegang € 22,50 incl. progr.. Kaartverkoop is via de VVV's van Groenlo, Lichtenvoorde en Winterswijk, aan de zaal, via www.classicwm.nl en bij Lijstenmakerij Ter Horst, Weurden 72 Winterswijk (op do. en vr 10-17 u en za. 10-16 u).

 

Tekst en foto Ans ter Horst
 In 2016 trad Classic WM voor de eerste keer op in de Oude Calixtus (Foto Marinus ter Horst)
Ander nieuws