Header image

Eikels en kastanjes inzamelen groot succes

LICHTENVOORDE - De jaarlijkse inzameling van eikels en kastanjes voor de dieren in het Wentholtpark was ook dit jaar weer een overweldigend succes. In totaal hebben kinderen ruim 4000 kilo verzameld en ingeleverd. Hiermee verdienden de kinderen gezamenlijk bijna € 450,-. De eikels en kastanjes worden gebruikt als extra voer voor (met name) de herten in het Wentholtpark en het Hagenpark in Lichtenvoorde.

Jaarlijks vraagt buurtvereniging De Wentholtjes kinderen uit Lichtenvoorde en omgeving om in de herfstvakantie eikels en kastanjes te rapen voor de dieren in het Wentholtpark en het Hagenpark. De laatste zaterdag van de herfstvakantie kunnen de geraapte natuurproducten worden ingeleverd bij de kinderboerderij in het Wentholtpark. Met name de herten in de parken zijn gek op deze lekkernijen en voor de kinderen is er een extra zakcentje te verdienen. Dit jaar overtrof de opbrengst alle verwachtingen. In totaal werd er maar liefst 4200 kg ingeleverd!! Aan de kinderen, die toch erg druk zijn geweest met het rapen, hebben de beheerder van het park in totaal bijna € 450,- aan “zakgeld” uitgekeerd.

De beheerders waren enigszins overvallen door de enorme toeloop. Zodanig dat het gereserveerd kleingeld (er wordt per kilo uitgekeerd) aan het eind van de middag op leek te raken. “Divers buren hebben alle kleingeld bij elkaar gezocht om de kinderen die het eind van de middag nog kwamen óók hun welverdiende vergoeding te kunnen geven”, Aldus André Eekelder, lid van de buurtvereniging en één van de vrijwilligers die middag. “Door het mooie weer in de herfstvakantie en de toenemende bekendheid en gebruik van het Wentholtpark was stiekem wel gerekend op een redelijk hoge opbrengst, maar vandaag overtrof onze verwachtingen”.

De beheerders danken, mede namens de dieren, alle kinderen voor hun inzet voor het park.

Meer info over de inzameling en alle activiteiten in en rond het Wentholtpark is te vinden op www.wentholtstraat.nl .Ander nieuws