Header image

Eerste editie Magic Festival in Engelse Schans Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Techno en de harderstyles ontmoeten elkaar op een unieke historische locatie: "De Engelse Schans" in Lichtenvoorde. Laat je op Magic Festival een dag onderdompelen in tech-house, techno, hardstyle en hardcore op dit schitterende stukje Achterhoek. Het oude verdedigingswerk ligt verscholen tussen de bossen en biedt een unieke mogelijkheid om heerlijk los te gaan in de openlucht. De aankleding en uitstraling zal centraal staan tijdens het thema "Nature Industries" op zaterdag 26 augustus 2017.

 

Het concept Magic bestaat sinds begin 2016. Er zijn in het verleden drie indoor edities geweest bij City Lido te Groenlo. Hier zijn de genres Deephouse, Techno, Hardstyle, Hardcore en Uptempo de revue gepasseerd. Magic is bedacht door jeugdvrienden Jeroen Koster en Niek Lansink. Op menig festival hebben ze samen magische momenten beleefd... Magische gebeurtenissen bezorgen memorabele momenten! Magic is een uniek concept met een portie wel geplaatste humor.

 

Er is bewust gekozen door de organisatie om bij de Hardstyle Area een opbouw qua hardheid in de muziek te kiezen. Van Euforische Hardstyle naar een stukje Classics om vervolgens door te gaan op Rawphoric, Raw en daarna Hardcore. Zo hebben de headliners B-Front, Frequencerz en Noize Suppressor vs Mad Dog meer creatieve ruimte in een set van 90 minuten om oude 'vergeten' tracks te draaien.

Voor de Techno area geldt hetzelfde qua opbouw. Er wordt begonnen met Tech-House en geëindigd met een goede pot Techno. Tevens zijn er twee live-acts geprogrammeerd: Reiner Zonneveld en T.Raumschmiere om de technoliefhebber een unieke beleving te geven.

 

Magic Festival zal voor de eerste keer gehouden worden op 26 augustus 2017. De locatie, line-up en het concept dat District East in handen heeft geeft ze voldoende vertrouwen om hier een knaller van een eerste editie neer te zetten. It's all about the MAGIC!

Volg het Magic Festival op Facebook, kijk voor meer info en kaartverkoop op https://www.magic-festival.nl/    Ander nieuws