Degelijke overwinning LZV Kuypers H&W op nr. 3 FC Marlène

LICHTENVOORDE - Na de winst op koploper Hovocubo werd nu ook de nr 3 van de competitie door LZV Kuypers H&W aan de zegekar gebonden. Deze overwinning was te danken aan een zeer solide teamprestatie. Door vele \\\"zaalvoetbalkenners\\\" wordt LZV bestempeld als een team dat niet overstroomt van de individuele kwaliteiten, echter daartegenover staat een collectieve ijzeren wedstrijdmentaliteit en de wil om te winnen.

Het was van begin af aan duidelijk dat FC Marlène alleen voor winst de lange busreis naar Lichtenvoorde had gemaakt. LZV Kuypers H&W werd naar achteren gedrukt met verzorgd combinatievoetbal. Dit spel ligt LZV Kuypers H&W best goed omdat daarom de snelle spelers als Dick Hulshorst en Torri Kerkri bij balonderscheppingen hun snelheid en de beschikbare ruimte optimaal kunnen benutten.

Door geconcentreerd verdedigen zagen de meeste Marlène spelers alleen hun heil in afstandschoten. Deze schoten verdwenen hoog over of werden door LZV-doelman Manuel Kuijk onschadelijk gemaakt. De 1-0 werd gescoord na een balonderschepping en actie van aanvoerder Dick Hulshorst, hij verschalkte zijn oranjecollega (Peter Rozenbeek - doelman van het Nederlands team) in de korte hoek. De 1-0 was tevens de ruststand.

De 2-0 in de tweede helft werd gescoord door Michel vd Brink. Een wat te fanatieke inzet van Kees Thies werd door de scheidsrechter met een gele kaart bestraft, waardoor LZV in een overtal situatie terecht kwam. Deze overtal situatie werd door Michel vd Brink op waarde geschat en de 2-0 verdween dus stijf in de kruising.

Na wederom een onderschepping van de bal omspeelde Dick Hulshorst de laatste man van Marlène en wist de bal met een puntertje voor de tweede mal deze avond naast de doelman van Marlene in het doel te prikken 3-0. Met nog 5 minuten op de klok leek de wedstrijd nu gespeeld. Maar toch bleef LZV Kuypers H&W geconcentreerd spelen. Fc Marlène ging met vliegende doelman spelen en LZV Kuypers H&W kwam wel enigzins onder druk te staan.

De 3-1 werd gescoord in de laatste minuut via een toegekende strafschop, maar dit was louter voor de statistieken. Gezien de wedstrijd, de gekozen tactiek en juiste instelling van het team een verdiende overwinning en drie welkome punten voor de mannen van coach Robert Johannis.

Volgende wedstrijd is wederom thuis a.s vrijdag 11 maart tegen wederom een topper. Regerend landskampioen CFE/VDL Groep treed dan aan in de 20.45 Hamalandhal. CFE VDL Groep, met o.a. de belgische topper Karim Bali in de gelederen, is het seizoen matig begonnen maar heeft zich ondertussen weer richting de playoff plaatsen weten te voetballen. Karim Bali speelde enkele seizoenen geleden met Dick Hulshorst bij FC Antwerpen waarmee de landstitel van België gewonnen werd.

Wordt LZV Kuypers H&W een echte reuzendoder? Maak het mee a.s. vrijdagavond in de Hamalandhal! Het bestuur hoopt, net zoals tegen FC Marlene, op veel publiek.