Header image

Cultuur in de Wijk in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Op woensdagmorgen 6 september a.s. ontmoeten senioren van Careaz Antoniushove nieuwe Nederlanders in Lievelde. Samen zijn ze te gast in de werkplaats van corsogroep Teeuws waar de laatste hand wordt gelegd aan de corsowagen die te zien zal zijn tijdens de optocht op zondag 10 september.

 

Na het drinken van een lekker bakje koffie met elkaar zal Robert Pierik meer vertellen over het bestaan van zijn corsogroep, een corsogroep die vaak in de prijzen valt. Op deze manier maken de nieuwkomers kennis met een prachtig stukje cultuur uit de regio en horen ook over de geschiedenis.
Voor de senioren is het mooi om kennis te maken met mensen uit andere landen. Behalve dat het boeiend is om elkaar beter te leren kennen kunnen beide groepen ook veel van elkaar leren.
 

Vrijdag 8 september staat Careaz Antoniushove ook in het teken van de optocht. Bewoners helpen mee bij het gereedmaken van de bloemen, ‘kontjes knippen’, en de deelnemers aan de Internationale Schakelklas van het Graafschapcollege zijn te gast bij de corsowagen van Nico Marneth.

 

Deze culturele ontmoeting staat niet op zichzelf. De komende maanden zijn er verschillende andere thema’s die aan de orde komen zoals schilderkunst, muziek/ zingen, culinaire kunst, religie, taal, dans.  


 

Brede Impuls
De activiteiten vinden plaats in het kader van Cultuur in de Wijk. Dit is een initiatief van de gemeente Oost Gelre en komt mede tot stand via de Brede Impuls regeling, waarbij combinatiefunctionarissen worden ingezet om sport en cultuur te bevorderen.
Boogie Woogie, cultuurcentrum, voert het project uit.
 

Meer informatie:
Harry ten Brinke
06 484 565 52
harry@boogiewoogie.nlAnder nieuws