Chef-kok Alain Caron kookt bij Hogenelst Hop in Zieuwent
17-04-2018ZIEUWENT - Chefkok Alain Caron kookt met hopscheuten bij Hogenelst Hop.
Voor het TV programma Programma Binnenste Buiten zijn opnamen gemaakt bij Reinier Riet Hogenelst aan de Wilgendijk in Zieuwent.
De cameraploeg van het KRO-NCRV en en hefkok Alain Caron hebben een hele dag besteed aan het maken van de opnames. Alain heeft met hop scheuten en met de houtoven bij Hogenelst een heerlijk regrecht gemaakt. We verklappen hier nog niets over.
Alain is een fijnproever van Franse origine. Hij kan helemaal lyrisch worden van mooie producten en lekker eten. Deze Franse chef-kok woont al meer dan 30 jaar in Nederland. Alain vertoont zijn kookkunsten waar mensen maar willen.
In BinnensteBuiten neemt hij de kijker mee naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. En op deze plekken zet hij een smakelijke maaltijd in elkaar. Alain Caron is jurylid geweest van de kookwedstrijd Masterchef
Wil je weten wat hij heeft gekookt?
Kijk dan dinsdag 17 april om 18.45 uur op NPO2 naar het programma Binnenste Buiten.
Het nog relatief jonge hop teelt bedrijf timmert al behoorlijk aan de weg. Hoe leuk is het om op je eigen erf hopplanten te telen. Dat je daarmee liefhebbers en vakmensen in staat stelt een ambachtelijk bier te brouwen is dan mooi meegenomen. Hobbybrouwers maar ook de professionele Craftbeer brouwers, we laten ze graag experimenteren met en genieten van onze hop. Het is voor ons een uitdaging om op verantwoorde wijze mooie aroma- en dubbeldoelhoppen te telen.
Met een achtergrond in de logistiek en financiële sector ligt het niet zo voor de hand dat je een hopveld aanlegt. Maar vanwege de liefde voor het buitenleven en buiten werken telen Reinier en Riet Hogenelst, sinds 2016 hop. Gemotiveerd door de brouwkunsten van een familielid hebben we in het voorjaar van 2017 een heus hopveld gerealiseerd.
Gedegen bodemonderzoek, advies van vakmensen en professionele telers uit binnen- en buitenland bleek onmisbaar. Maar leren ook door gewoon doen heeft goed uitgepakt. ‘Anpakken en handen uut de mouwen’, gebruik je gezond boeren verstand én je moet niet bang zijn om vragen te stellen aan mensen die ‘het kunnen weten’.
Door een ruime opzet van het veld, waar momenteel 300 planten
(6 soorten) staan, proberen Reinier en Riet ziektes te voorkomen. Ze telen bij voorkeur zonder bestrijdingsmiddelen.
Indien noodzakelijk bestrijden ze ziektes met de ‘onkruiden’ die ze vinden op hun erf of met middelen die in de biologische teelt geoorloofd zijn.
Ander nieuws
-
28-03-2024
‘Energiebespaarservice’ van Achterhoekse gemeenten en bedrijven doen samen met wethouder Groters Aaltense centrumondernemers aan: “er kan nog steeds gewonnen worden”
-
28-03-2024
In uitvoering Passie 24 is de tijd rijp voor passie in het nu
-
28-03-2024
In moderne uitvoering Passie 24 is de tijd rijp voor passie in het wereldbeeld van nu
-
27-03-2024
Fatbikes niet toegestaan bij de verkeersexamens basisschoolleerlingen
-
26-03-2024
Vrijwilligersgroep in touw voor jaarlijkse rommelmarkt Eendracht voor betaalbare muzieklessen
-
26-03-2024
Wandelroutes scholtenpaden rond Winterswijk levendiger door verhalende podcasts