Header image

Bibliotheken steunen bibliotheekproject Stichting HoPe

LICHTENVOORDE - 14 november 2013 - Op 29 (Groenlo) en 30 november (Lichtenvoorde) start de verkoop van afgeschreven boeken in de bibliotheken van Oost Gelre. Met een deel van de opbrengst van deze verkoop steunen de twee bibliotheken het bibliotheekproject van Stichting HoPe. Ook u kunt uw steentje bijdragen. U kunt namelijk uw oude boeken inleveren tijdens de openingstijden van de bieb in Groenlo of Lichtenvoorde. Ook deze boeken worden dan verkocht ten bate van het project van HoPe.

De Bibliotheek Oost-Achterhoek ondersteunt de Stichting HoPe, opgericht door oud Lichtenvoordenaar Walter Meekes. De doelstelling van HoPe: Het charitatief ondersteunen van projecten in onderontwikkelde gebieden met name in het Andesgebergte in de omgeving van Cusco (Peru), in het bijzonder ondersteuning van Fundación HoPe - Holanda Peru. De ondersteuning is gericht op de totale ontwikkeling van de armen en minderbedeelden, in het bijzonder de jongeren onder hen. Alles op een zodanige wijze dat bedoelde personen ook daadwerkelijk zelf bij de projecten worden ingeschakeld.

Anja Eppingbroek, leerkracht op een basisschool in Lichtenvoorde, oud-studiegenoot van Walter Meekes én vrijwilligster van de Stichting HoPe, heeft inmiddels twee maal de projecten van de Stichting in Peru bezocht. Daar viel haar oog op een bibliotheek in Villa Maria, een achterstandswijk van Cusco. Zij schrijft het volgende over deze bibliotheek: "Elke dag worden hier ruim 60 kinderen na schooltijd opgevangen voor het maken van hun huiswerk. Er zijn steeds drie leerkrachten om de kinderen hierbij te begeleiden. Ook moeten ze elke dag verplicht 10 minuten lezen. Een schitterend project waar ik erg enthousiast over ben! Komend voorjaar vertrek ik voor zes weken naar Peru en zal ik twee weken op dit project mee gaan draaien. De bibliotheek is gebouwd op verzoek van een jongerengroep die al vanaf 1991 ondersteuning van HoPe krijgt. Zij wilden voor hun jongere broertjes en zusjes een opvang hebben voor het maken van hun huiswerk, omdat ze dat thuis niet kunnen. Daar is het te donker en hun ouders zijn niet kundig om ze te helpen bij hun huiswerk. De voorraad boeken van de bieb beperkt zich tot twee kasten en een oud versleten stapeltje prentenboeken. Een paar jaar terug hebben ze een aantal computers gedoneerd gekregen".

Verkoop afgeschreven boeken, vanaf 29 en 30 november tijdens openingsuren De verloop van de boeken start in Groenlo op vrijdag 29 november. In Lichtenvoorde vindt de start een dagje later plaats. De Stichting HoPe, in de persoon van Anja Eppingbroek, zal op die startdagen ook aanwezig zijn met prachtige eigengemaakte producten uit Peru, die gekocht kunnen worden. Daarnaast geeft Anja voor de aanwezige kinderen een korte dansworkshop (Groenlo 29-11: 16.00 uur, Lichtenvoorde 30-11: 11.30 uur).

Meer informatie over de Stichting HoPe vindt u op www.oostachterhoek.nl. Ook kunt u op deze site het projectvoorstel inzien.Ander nieuws