Header image

Ambachtsdag bij Erve Kots in Lievelde

LIEVELDE - Donderdag 10 augustus opent Erve Kots haar deuren voor de Ambachtsdag. Diverse oude ambachten zullen uitgevoerd worden zodat men een kijkje kan nemen hoe het er vroeger aan toe ging.

In het museum zal op die dag de olierosmolen, de klompenmakerij, de smederij en de zagerij in werking zijn, in boerderij Kots worden knipmutsen gemaakt en in het Los Hoes breit Laura Grolse wanten volgens een eeuwenoud patroon. Kinderen kunnen deze dag klomp schilderen, suikerhart versieren, weven, armband maken, broodbakken of lekker spelen in de speeltuin van het museum.


Op diverse plekken in het museum kunt u genieten en zien wat men zelf maakt, zowel nieuwe als oude ambachten. Zo is de imkervereniging aanwezig die u alles vertelt over bijen en honing. Kom op donderdag 10 augustus 2017 naar het openluchtmuseum bekijk de diverse ambachten en stands of om u even terug te wanen in 'de goede oude tijd'.


De entree bedraagt € 4,50, kinderen € 2,25. De ambachtsdag begint om 11.00 uur en zal eindigen om 17.00 uur.Ander nieuws