Header image

112 veulens en twee embryo’s op Veulenveiling Vragender

VRAGENDER- “Vijfendertigduizend euro. Eenmaal, andermaal? Niemand meer dan vijfendertigduizend? Verkocht!” De veilinghamer valt met een klap en er klinkt applaus op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Voor deze topprijs werd het chique dressuurveulen Luxury Star-K van ‘t Kattenheye vorig jaar in Vragender verkocht. Binnenkort is er weer een tweedaagse veiling: Eliteveiling Borculo op woensdag 30 en donderdag 31 augustus.

De Nationale Eliteveiling Borculo, die decennia lang in Borculo plaatsvond en vorig jaar naar de indoorhal van Paardensportcentrum Lichtenvoorde aan de Weijenborgerdijk 34 in Vragender verhuisde, behoort tot één van de toonaangevende veulenveilingen van Europa.

Eén van de selecteurs van de dressuurveulens is Eugène Reesink uit Winterswijk, die op Paardensportcentrum Lichtenvoorde zijn handelsstal runt. “We hebben een heel stel extra bewegende dressuurveulens! Het moet allemaal nog maar gebeuren op de veiling. Maar de kwaliteit is er, dat is zeker”, vertelt Eugène Reesink.

Het belooft een spannend, internationaal biedduel te worden wat het bekijken waard is. De springveulens worden op 30 augustus vanaf 17.30 uur geveild, de dressuurveulens op 31 augustus vanaf 17.30 uur. Iedereen is van harte welkom. De entrée bedraagt 7,50 euro. Meer info: www.veulenveilingborculo.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ander nieuws