Header image

Voorlichtingsdag vitiligo in Doetinchem

DOETINCHEM - De huidaandoening vitiligo, bekend van de witte vlekken, staat op zaterdag 23 november centraal op een informatiebijeenkomst in Huidziekenhuis Dermicis in Doetinchem. Iedereen die vitiligo heeft of vermoedt dat hij het heeft, is van harte uitgenodigd, evenals familieleden en andere belangstellenden. Dermicis organiseert de bijeenkomst in samenwerking met de Landelijke Vereniging van Vitiligo-Patiënten (LVVP). Op het programma staan presentaties van twee specialisten en een huidtherapeut over de witte-vlekken-ziekte, de impact ervan en de mogelijke behandelmethoden. Vitiligo-patiënten krijgen ‘zomaar’ witte vlekken op hun lichaam, wat erg ontsierend kan zijn en mensen vaak onzeker maakt. Op deze bijeenkomst hebben zij de kans contact te leggen met lotgenoten. Er is verder een informatiemarkt en er wordt een film vertoond. Het programma begint om 10.30 uur.

Dermatoloog Annechien Langewouters, verbonden aan Dermicis, is een van de specialisten die meewerkt. Zij gaat in op de vraag: 'Hoe kan vitiligo behandeld worden?' Voorzitter Paul Monteiro van de LVVP vertelt wat deze patiëntenvereniging doet voor vitiligopatiënten en na de pauze spreekt Kajal Surajbali, arts bij Dermicis. Zij is fleboloog en heeft zelf vitiligo en vertelt over haar eigen ervaringen. Ten slotte geeft huidtherapeute Chantal van Renen een presentatie. In de pauze wordt de dvd van de LVVP vertoond: 'Leven in contrast', waarin patiënten vertellen hoe zij omgaan met deze huidaandoening. Het programma is om 14 uur afgelopen.

De bijeenkomst wordt gehouden bij Dermicis aan de Vlijtstaat 50 in Doetinchem. De toegang is gratis. Aanmelden kan door een mailtje met naam en adres te sturen aan info@vitiligo.nl of aan info@dermicis.nl. De LVVP en Dermicis organiseren deze dag omdat ze het belangrijk vinden dat vitiligo al in een vroeg stadium wordt herkend, zodat patiënten de juiste zorg en behandeling kunnen krijgen. Kijk voor meer informatie op: www.vitiligo.nl of www.huidziekenhuis-dermicis.nl.Ander nieuws