Header image

Verkeersovertreding leidt tot ontdekking hennepplanten

DOETINCHEM - Een stilstaande auto vrijdagavond op een kruising in Velswijk trok de aandacht van politieagenten. Zij zagen dat de bestuurder geen gordel droeg en zijn bijrijder ging er ineens rennend vandoor. De agenten wilden tot controle over gaan, maar de bestuurder negeerde hun stopteken en reed met hoge snelheid weg. Dit mocht niet baten, want even later is de man in Zelhem aangehouden en vond de politie in zijn woning een kleine in werking zijnde hennepkwekerij.

Tijdens zijn vlucht haalde de, naar later bleek, 33-jarige bestuurder uit Doetinchem rare capriolen uit. Dan remde hij zo krachtig dat hij tolde in de berm, dan weer ging hij er met hoge snelheden vandoor. Ook stelde hij zich agressief, zowel verbaal als fysiek, op naar de agenten. Hij negeerde meerdere keren hun aanwijzingen en stoptekens. Op de Wisselinkweg in Zelhem wisten de agenten, met hulp van inmiddels gearriveerde collega's, hem aan te houden. Daarbij verzette de 33-jarige zich hevig.

De 33-jarige man werd ingesloten op het politibureau en verhoord. Hij bleek geen geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben. Om zijn identiteit vast te kunnen stellen en de zaak verder af te handelen, ging de politie vervolgens naar zijn opgegeven woonadres in Doetinchem. Daar zagen de agenten voorwerpen die wezen op de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij, ook hoorden zij een ventilatiesysteem. In een ruimte troffen zij inderdaad negen hennepplanten aan. Deze zijn in beslag genomen; er bleek geen sprake van illegale stroomaftap.

De 33-jarige man is aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een bekeuring voor negeren van stopteken.Ander nieuws