Header image

Rosenberg Trio in Het Nieuwe Dijkhuis Doetinchem

DOETINCHEM - Het befaamde Gypsy-trio The Rosenberg Trio staat zaterdag 30 september op de planken van Het Nieuwe Dijkhuis aan de Burg. Van Nispenstraat in Doetinchem. De gitaarvirtuozen openen daarmee het tweede theaterseizoen van het Inspiratiecentrum.

 

De gebroeders Rosenberg staan dit jaar volop in de spotlights. Dat is met name te danken aan gitarist Stochelo. Hij speelde de gitaarpartijen in voor de bioscoopfilm die is gemaakt over het leven van die andere virtuoze gitarist Django Reinhardt, een van de grondleggers van de Gypsy Jazz. The Rosenberg Trio staat al 25 jaar aan de top van de muzikale berg . In Het Nieuwe Dijkhuis verzorgen de drie broers een avond vol passie, vuur en gevoel, van Czárdás en opzwepend gitaarspektakel tot sfeervolle liedjes. Met uitstapjes naar klassiek, pop en bossa nova.

 

The Rosenberg Trio speelde op alle grote jazzpodia ter wereld en met muzikale grootheden als Toots Thielemans, Jan Akkerman en Jaap van Zweden. Het trio heeft naam gemaakt als crème van het genre, bewonderd door fans van alle landen van de wereld en door gitaristen in alle muzikale genres. Al 25 jaar vertegenwoordigen sologitarist Stochelo, slaggitarist Nous’che en bassist Nonnie Rosenberg de “essentie van gypsy jazz”.

 

Programmeur Gerco Mons van Het Nieuwe Dijkhuis is opgetogen over de komst van The Rosenberg Trio. "Ik ben er ontzettend trots op dat het gelukt is deze megatalenten en topartiesten naar Doetinchem te halen. We zoeken naast topkwaliteit ook verrassende namen en artiesten met een inspirerende boodschap. De broers Rosenberg passen perfect in ons programma. Ze weten al vele jaren gitaristen over de hele wereld te inspireren met hun talent, techniek en muziek.”

 

The Rosenberg Trio verzorgt de opening van het nieuwe seizoen van Het Nieuwe Dijkhuis. Het komend jaar staan Achterhoekse toppers als Lucy Legeland en het Odayin Trio op de planken naast Amerikaanse, Britse, Canadese, Israëlische en Nederlandse singer-songwriters en muzikanten. Daarnaast heeft het Doetinchemse inspiratiecentrum dit jaar gekozen voor meer klassieke muziek, met onder andere de hoogtepunten uit de Matthäus Passion en de geweldige sopraan Margreet Rietveld.

 

Voor meer informatie en ticketverkoop: www.hetnieuwedijkhuis.nl

Trio Rosenberg -nuit rue by Peter van HoutAnder nieuws