Header image

Pigment politiek café

DOETINCHEM - Zondag 24 november om 15.00 uur vindt in Schouwburg Amphion, Hofstraat 159 te Doetinchem weer een editie van politiek café Piment plaats.

Wouke van Scherrenburg ontvangt Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Centraal onderwerp is “de kentering in de samenleving ". “Er is onzekerheid en boosheid, mensen hebben het gevoel de tol te betalen voor vergissingen van anderen en het beroep dat de overheid doet op burgers”. Prima, vindt Putters, maar dan moeten de burgers ook meer lokaal de regie krijgen. Ook op de vraag ‘hoe maak je beleid dat niet gericht is op groei’, zal Putters haar visie op de krimpregio’s geven.

Verder zullen die middag, Pieter Litjens, lid Tweede Kamer (VVD) John Kerstens, lid Tweede Kamer (PvdA ) Loes van der Meijs, wethouder Doetinchem en Leo Scharenborg wethouder Berkelland bij Van Scherrenburg aanschuiven. Centraal staat de vraag; ‘hoe gaan de gemeenten om met de decentralisatie nu het rijk veel taken over de schutting gooit zonder het bijbehorende geld. Is de burger nu overgeleverd aan willekeur, komen gemeenten niet in de financiële problemen en wie gaan mogelijke tekorten betalen’ ?

Co host 24 november is Ron Fresen van het NOS Journaal. De muziekgroep Down Under zorgt voor de muzikale opluistering. Zij zijn de grote winnaar van het Amphion Open Podium 2013. De column wordt verzorgd door Piment columnist Frans Miggelbrink.

Inloop vanaf half drie. Aanvang 15.00 uur tot 17:00 uur. Entree € 5,00 incl. gardrobe. Meer informatie op www.politiekcafepiment.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Amphion (tijdens openingstijden) of vóór aanvang. Reserveren kan via de website: www.amphion.nl. Schouwburg Amphion, Hofstraat 159 te Doetinchem.Ander nieuws