Header image

Omstreden docu Jesse Klaver te zien in Doetinchemse bios

DOETINCHEM - De documentaire 'Jesse' is de komende week te zien in verschillende bioscopen in Gelderland. BNNVARA besloot de documentaire niet uit te zenden, volgens critici is het een propagandafilm.

Het was de bedoeling dat de documentaire komende zondag op tv zou worden uitgezonden. Er werd getwijfeld over de journalistieke onafhankelijkheid van de filmmaker Joey Boink, hij was tijdens de verkiezingscampagne namelijk beeldvoerder van Jesse Klaver. Filmproducent Doxy heeft de auteursrechten teruggekregen van BNNVARA. Naast verschillende bioscopen zal Blendle de documentaire vanaf maandagavond 20.00 uur aanbieden. 

Jesse, de film
De documentaire laat fractievoorzitter Jesse Klaver zien, middenin de spannende verkiezingsstrijd van GroenLinks. In nog niet eerder vertoonde beelden is te zien hoe Jesse met zijn team debatten voorbereidt en kleine overwinningen viert. 

De documentaire is op maandagavond 4 september te zien in het Herenstraat Theater in Wageningen en in Lux in Nijmegen, naderhand is het debat in Carré (waar de film in première gaat) via een livestream te volgen. Op 10 september is 'Jesse' te zien in de Gruitpoort in Doetinchem. Zij nodigen mensen uit om zelf een oordeel te vellen over de documentaire. Is het propaganda of juist een uniek inkijkje in de keuken van een bevlogen politiek talent?

Door: mediapartner Omroep GelderlandAnder nieuws