Header image

“Mode uit de Achterhoek”

DOETINCHEM - De nieuwe wisselexpositie van het Stadsmuseum Doetinchem staat geheel in het teken van mode uit de Achterhoek. Op vrijdag 22 november opent: 'Ontwerpers uit de Achterhoek presenteren: MODE'. 11 ontwerpers, onder andere Maria Hees, Helmien van den Heuvel, Djovrie Krüs, Louise te Poele en Annemarie te Stroet, laten een divers beeld van de hedendaagse mode zien. Met ontwerpen, zoals sieraden, tassen, kleding, schoenen modeillustraties en modefotografie. Allemaal hebben de ontwerpers een band met de regio Achterhoek. Tijdens de opening vertellen enkelen van hen over hun werk. De tentoonstelling is tot en met 2 februari te zien.

Ook Loes Bonekamp, Roderick Pieters, Maartje Halink, Job Willemsen, Simone van der Worp en Cherish Brouwer nemen deel. Veel van deze ontwerpers zijn afgestudeerd aan Hogeschool voor de kunsten Artez in Arnhem, met als richting Fashion Design. Zij zijn nu zelfstandig ontwerper en hebben vaak hun eigen lijn of collectie. Door al deze ontwerpers samen te laten tentoonstellen wil het Stadsmuseum Doetinchem graag een beeld geven van het modetalent uit de Achterhoek en hoe zij nationaal en soms ook internationaal succes hebben. Door de combinatie van jong talent en ontwerpers die hun sporen al hebben verdiend, ontstaat een totaalbeeld van mode uit de Achterhoek.

De ontwerpers die deelnemen hebben op verschillende vlakken successen geboekt. Zo was de modefotografie van Louise te Poele eerder dit jaar al te zien in het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem. Te Poele fotografeert sinds 2007 de eindexamenstudenten van de afdeling Fashion Design. Maria Hees, inmiddels al 30 jaar ontwerper, had onlangs een overzichtstentoonstelling in het CODA museum in Apeldoorn met haar tassen en sieraden. Een jurk van Djovrie Krüs is aangekocht door het Centraal Museum in Utrecht.

Stadsmuseum Doetinchem Burgemeester van Nispenstraat 2 7001 BS Doetinchem 0314-335557 info@stadsmuseumdoetinchem.nl www.stadsmuseumdoetinchem.nl

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uurAnder nieuws