Late domper voor De Graafschap in laatste thuisduel van 2017

Doetinchem - De Graafschap heeft de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2017 niet winnend afgesloten. Daryl van Mieghem leek matchwinner te worden door zijn 1-0 na 62 minuten. FC Oss maakte een minuut voor het einde van de wedstrijd echter de 1-1 via Mats Grotenbreg.

Bij De Graafschap keerden aanvoerder Sven Nieuwpoort en de twee geschorsten Mark Diemers en Andrew Driver terug in de basis. De in totaal 8.102 toeschouwers maakten zich op voor een spektakel op De Vijverberg en zagen een mooi doek op de Spinnekop verschijnen: 'Blue White Army'. De Graafschap schoot ook uit de startblokken via Youssef El Jebli, die de vuisten van Xavier Mous raakte.

Fabian Serrarens kreeg na acht minuten de tweede dikke kans, die ook door Mous werd gepareerd. In het eerste kwartier schoot Anthony van den Hurk uit kansrijke positie over. Daarna werd het wat minder amusant op De Vijverberg en probeerde Oss te scoren via Dennis Janssen en Huseyin Dogan. Zij scoorden niet. De gasten bleven vooral met veel man achter de bal spelen, verdedigen en loeren op uitbraken.

Dat kwam Oss overigens bijna duur te staan, omdat Van den Hurk wel héél dichtbij de openingstreffer kwam. Een omhaal van de aanvaller eindigde op de paal. Het Osse verzet brak na rust alsnog. Na ruim een uur spelen kwam de bal op de rand zestien voor de voeten van clubtopscorer Daryl van Mieghem. Hij haalde - via het hoofd van Ferry de Regt - doeltreffend uit: 1-0.

De Vijverberg veerde door de goal even op, maar een minuut later zeilde een gekraakt schot van Fatih Kamaci namens Oss slechts rakelings over. Toch gebeurde er niet heel veel in de tweede helft. Een vlammend schot van Mark Diemers spatte op de lat uiteen, voordat de slotfase aanbrak. Een minuut voor het einde van de wedstrijd maakte nota bene invaller Mats Grotenbreg de 1-1.

De Graafschap staat na het gelijke spel, op plek 5 in de Jupiler League. Fortuna Sittard is de nieuwe koploper. Zij wonnen uit bij FC Den Bosch met 2-4. Omdat NEC thuis met 1-1 gelijk speelde tegen Helmond Sport, gaat de ploeg van trainer Sunday Oliseh met 1 punt voorsprong aan kop. NEC heeft wel een duel minder gespeeld.

Volgende week vrijdag speelt De Graafschap zijn laatste competitieduel van 2017 uit bij Telstar, de nummer vier van de Jupiler League.

Bron: De Graafschap