Header image

Kunstenaar in the spotlight in Doetinchem

DOETINCHEM - Onder de noemer Kunstenaar in the spotlight gaat de kunstuitleen Doetinchem komend jaar een zestal kunstenaars extra aandacht geven. In tegenstelling tot de kunstenaar van de maand zal de kunstenaar in the spotlight, twee maanden in de belangstelling staan. 

Het spits wordt afgebeten door Wim van der Meij. Zijn werk zal in januari en februari centraal staan in de kunstuitleen. In 1977 ontdekte Wim van der Meij het etsen. Na diverse opleidingen waaronder de Koninklijke Academie in Den Haag, begon hij aan een bestaan als zelfstandig etser. Sinds 1988 woont en werkt Wim van der Meij in Zutphen. Zijn zwart/wit etsen zijn zeer gedetailleerd en tonen vooral het Hollandse landschap met zijn rivieren, bomen, dorpen en steden.

Wim van der Beek omschreef het werk van Van der Meij als volgt: "Het gaat hem niet alleen om de technische hoogstandjes, maar vooral ook om het sublimeren van tijdloze schoonheid in natuur en architectuur. Er is weinig voor nodig te constateren dat Van der Meij zich kan meten met de meesters van de hedendaagse kunst".

In deze periode zal Wim van der Meij op zondag 22 januari om 14.00 uur een lezing verzorgen over de geschiedenis van de prentkunst, het etsen en zijn eigen werk. Op vrijdag 27 januari om 14.00 uur zal hij een workshop geven in de kunstuitleen, waarbij deelnemers een eigen ets zullen maken en afdrukken. De lezing is gratis toegankelijk, voor de workshop wordt een bijdrage gevraagd van

€ 20,00 p.p. (dit is inclusief materiaal en entree tot het museum) voor beide activiteiten dient u zich aan te melden via info@kunstuitleenstadsmuseum.nl (o.v.v. naam en activiteit).

De Kunstuitleen Stadsmuseum aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Ook tijdens de openingsuren van het Stadsmuseum, gevestigd in hetzelfde gebouw en open van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur, kan men een kijkje nemen in de Kunstuitleen.

foto: ets Wim van der Meij


21914.jpg

Ander nieuws