Header image

Het stoomt weer in Doetinchem

DOETINCHEM  – Op zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus aanstaande organiseert het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum aan de Stationsstraat 50 in Doetinchem weer een stoomweekend.

 

Een groot aantal stoomattracties zullen opgesteld staan in en rond het museum. Bijzondere stoommachines op ware grote en in miniatuur. Voor de jeugdige bezoekers rijdt er een speciale mini-stoomtrein rond het museum. Ook is er een grote treinbaan, waar kinderen hun eigen trein radiografisch kunnen besturen! Daarnaast is er een springkussen en is de stadsclown Herman aanwezig. Er zijn stoomlocomotieven op schaal, die hun rondjes draaien en tevens stoommachines die een groot Meccano reuzenrad aandrijven. Van Meccano  is er een levensgroot model van de Eiffeltoren te bewonderen. Voor kinderen is er volop gelegenheid voor het bouwen van eigen creaties met Meccano, LEGO en andere bouwmaterialen. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het stoomweekend een rondrit door Doetinchem te maken met de replica ‘De Silvolde’. De Silvolde rijdt een uurdienst. Ritprijs € 1,-. De openingstijden zijn zowel zaterdag 26 als zondag 27 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De toegangsprijs is: Volwassen: €6,00 (met museumkaart +€3,00) Kinderen: €2,50 (met museumkaart + €1,00) De ritten met de ministoomtrein rond het museum zijn gratis.

www.ovsm-doetinchem.nlAnder nieuws