Header image

Groot internationaal prinsentreffen in Doetinchem

DOETINCHEM - Vanaf 11 november (de 11e van de 11e) zullen bij menig carnavalsliefhebber de hormonen weer door het lijf gieren. Op die dag start namelijk het nieuwe carnavalsseizoen en worden de eerste Pronkzittingen en grote feesten weer her en der gehouden. Zondag 24 november wordt het startshot gegeven door Carnavalsvereniging De Lange Rakkers uit Doetinchem, die ook dit jaar de organisatie weer stevig in handen heeft, met het grote internationale Prinsentreffen. Dit Prinsentreffen wordt gehouden in de feesttent op het Marktplein voor het gemeentehuis van Doetinchem en begint om 09.30 uur. Van heinde en verre zullen weer vele carnavalsverenigingen toestromen om het nieuwe carnavalsseizoen met veel leut en feestelijke muziek in te luiden.

De nieuwe hoogheid van De Lange Rakkers, die pas tijdens de Pronkzitting bekend wordt gemaakt, zal als een echte host alle gasten uit binnen- en buitenland ontvangen met een programma dat staat als een huis. Zo zullen er die dag verscheidene optredens zijn van artiesten uit Nederland en Duitsland en zijn optredens van binnen- en buitenlandse dansgardes en dweilorkesten. Het internationale Prinsentreffen wordt gepresenteerd door de regionaal bekende entrepreneur Vidal Horjus.

Wilt u ook eens zien, en actief meemaken, hoe het carnaval wordt gevierd én beleefd in Duitsland, dan heeft u nu de kans om met deze professionele carnavalsverenigingen kennis te maken. Uiteraard zijn er ook verschillende carnavalsverenigingen aanwezig uit deze regio.

De entree tijdens het internationale Prinsentreffen bedraagt € 5,- per persoon. Aanvang van het evenement in de grote feesttent is om 09.30 uur. De dag zal bestaan uit vermaak voor zowel jong en oud. Meer informatie is te vinden via de website: www.cvdelangerakkers.nl.Ander nieuws