Header image

Graafschap verliest na knotsgekke slotfase van Jong Ajax

Doetinchem - Graafschap heeft vrijdagavond een 2-4 nederlaag geleden tegen Jong Ajax. In stadion De Vijverberg bracht Kaj Sierhuis de gasten tot driemaal toe aan de leiding. Goals van Daryl van Mieghem en Youssef El Jebli mochten niet baten. Vlak voor tijd kreeg Sven Nieuwpoort rood en besliste Sierhuis het duel in Amsterdams voordeel. Ook Myenty Abena kreeg twee gele en dus een rode kaart.

In eigen huis keek De Graafschap al na drie minuten tegen een achterstand aan. Boy Kemper werd gelanceerd op de linkerflank, raakte via Filip Bednarek het aluminium en zag dat Sierhuis er daarna als de kippen bij was om de 0-1 te maken. In de eerste fase van de wedstrijd kwam De Graafschap er niet aan te pas en was Sierhuis nog tweemaal gevaarlijk, voordat de Superboeren een eerste doelrijpe kans creëerden.

Van Mieghem wist na 29 minuten wel raad met de eerste goede kans van De Graafschap. Na een pass van Sjoerd Ars, die de geschorste Fabian Serrarens verving, kwam Ajax-goalie Norbert Alblas te laat. Van Mieghem omspeelde hem vakkundig en schoof de 1-1 tegen de touwen. Vervolgens voorkwam Myenty Abena met een briljante tackle de 1-2 van Dennis Johnsen en tilde Ars een gigakans op miraculeuze wijze over het Ajax-doel.

Zo werd de 2-1 al bijna geteld door de aanhang van de Superboeren, die ook in de tweede helft heel snel een tegentreffer moesten slikken. Wederom was het Sierhuis die scoorde en De Vijverberg stil kreeg. Nadat Kemper met een strak schot het zijnet had geraakt, schakelde De Graafschap door naar de volgende versnelling, onder aanvoering van het fanatieke publiek.

In het laatste kwartier van de wedstrijd speelde De Graafschap volop voor de punten. Na een schitterende aanval over meerdere schijven, zette Myenty Abena de 2-2 van invaller Youssef El Jebli op. Iedereen geloofde weer in een driepunter en Jordy Tutuarima maakte bijna de 3-2. Vijf minuten voor tijd keerde het tij volledig. Sven Nieuwpoort kreeg rood en een strafschop tegen, die door Sierhuis werd benut: 2-3. In de blessuretijd kreeg ook Abena een rode kaart (tweemaal geel). Daarna liet Tissoudali een dikke kans op de 3-3 liggen. Che Nunnely maakte het wel af: 2-4. Een heel zuur einde...

Bron: De Graafschap.nl