Header image

Graafschap speelt gelijk tegen Jong PSV

DOETINCHEM - De Graafschap liet maandag twee punten liggen tegen Jong PSV, zo luidde de conclusie van trainer Henk de Jong na afloop. Het werd in Eindhoven 2-2 door een late goal van Anthony van den Hurk.

"Veerkracht getoond"
"We hadden moeten winnen, maar ik kijk wel naar de manier waarop we hebben gespeeld", begon De Jong in de wandelgangen van De Herdgang. "Wat we na de 2-1 van Jong PSV hebben laten zien, was hartstikke goed. Een heel goed PSV kwam er helemaal niet meer aan te pas. Dat is onze verdienste. Dan laat je nu twee punten liggen, maar gezien onze veerkracht en de manier waarop we spelen, pakken we er straks misschien wel weer drie terug."

Met energie gesmeten
De Graafschap gaf in de slotfase gas en dwong PSV in de achteruit. "We hebben er ontzettend veel energie in gestoken. Toch ook met behulp van toch weer onze mensen achter de goal, onze supporters. Dat was weer één. Dat vind ik mooi, de waardering daarvoor kregen we in de vorm van een doelpunt en goed voetbal. Dat vond ik nog het allermooiste", zei De Jong. "Er had meer in gezeten voor ons, want we kregen genoeg kansen. Tegelijkertijd ben ik blij dát we zoveel kansen krijgen."

Punten komen eraan
De Jong was natuurlijk niet over alles wat zijn ploeg liet zien tevreden. In het doordekken liet De Graafschap bij beide goals steken vallen. "Dat was te bescheiden van onze kant. Daar hebben we het ook rustig over gehad. Maar wat we daarna hebben laten zien, dat is voor mij veel belangrijker. Als we zo doorgaan en zo blijven voetballen, dan pakken we de punten wel." Aanstaande vrijdag wacht het eerste thuisduel van het seizoen: SC Cambuur is dan de tegenstander.

Foto: Omroep GelderlandAnder nieuws