Header image

Doetinchemse leerlingen vieren vandaag al zomervakantie

DOETINCHEM - Nog een paar dagen naar school en dan is het vakantie. Dat geldt voor veel kinderen in Gelderland, maar niet voor de leerlingen van de Doetinchemse basisscholen Overstegen en Het Palet.

Zij hebben dinsdag al hun laatste schooldag en nemen dan ook afscheid van hun oude, vertrouwde schoolgebouwen.

Overstegen en Het Palet zijn drie jaar geleden gefuseerd tot één basisschool. Hun gebouwen uit de jaren '70 waren aan vervanging toe en besloten werd om samen naar een nieuw pand aan de Bezelhorstweg te verhuizen. Vanaf volgend schooljaar is het zover; dan krijgen alle leerlingen les in Het Noorderlicht.

'Uniek concept'
Volgens Herman Nieuwenhuis van beide Doetinchemse scholen is Het Noorderlicht 'een uniek concept voor de leerlingen. De leerkrachten hebben er samen met het Werkbedrijf en Buurtplein aan gewerkt om leerlingen met hun ouders, wijkbewoners en ondersteunende instanties samen te brengen in één pand.' 

Druk met verhuizen en afscheidsfeest
Maar voor het zover is, wordt er nu nog druk verhuisd. Tegelijkertijd kunnen kinderen en ouders met een spellencircuit en een sluitingsceremonie en -feest afscheid nemen van hun oude school. De kinderen konden eerder vrij krijgen door een kortere meivakantie. Voor de leraren is het nog even doorwerken, de oude school wordt leeggehaald en de nieuwe weer ingericht.

Zie ook: Onderwijs in Doetinchem, een nieuwe naam

Door mediapartner Omroep Gelderland


23712.jpg

Ander nieuws