De Graafschap boekt nipte zege op Jong AZ

Doetinchem - In een ijskoud en in mist gehuld stadion De Vijverberg heeft De Graafschap vrijdag een 1-0 zege geboekt op Jong AZ. Daryl van Mieghem was weer van grote waarde voor de Superboeren, door zijn winnende treffer op slag van rust.

In eigen huis trad De Graafschap aan met Robert Klaasen, Elvio van Overbeek en Tim Receveur als basisspelers. Mark Diemers en Andrew Driver zaten schorsingen uit, terwijl Sjoerd Ars op de bank zat. Jong AZ kreeg de eerste kans van de wedstrijd via Mees Hoedemakers en liet in het restant van de eerste helft in aanvallende zin weinig zien. De Graafschap kreeg veruit de meeste kansen, al was het spel niet altijd even goed.

Voor rust was Levi Garcia gevaarlijk voor Jong AZ, voordat Van Mieghem de 1-0 op het scorebord zette. Op slag van rust profiteerde hij van het volgende slippertje van Olij, die een voorzet van Lars Nieuwpoort liet glippen: 1-0 voor De Graafschap. In de tweede helft werd het snel mistig en bleven grote kansen lang achterwege. Jong AZ begon naarmate het tweede bedrijf vorderde wel meer aan te dringen.

Nadat Rannick Schoop zijn debuut maakte voor de Superboeren, verijdelde Bart Straalman een zeker lijkend doelpunt van Iliass Bel Hassani. Ook Filip Bednarek greep voortreffelijk in toen Hoedemakers ineens voor hem stond. In de rebound haalde Klaasen een inzet van Mees Kaandorp van de lijn. De Graafschap moest volhouden en kreeg via Anthony van den Hurk een grote kans op de 2-0. Hij tikte een voorzet van Schoop naast. Jong AZ probeerde alsnog de 1-1 te maken, maar stuitte via Kaandorp op Bednarek. Daardoor werd de 1-0 over de streep getrokken: drie punten.

Door het verlies van Telstar bij Cambuur stijgen de superboeren naar de vierde plek in de Jupiler League. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Almere City op het programma.