Header image

Buha start met Recycleservice in Doetinchem

DOETINCHEM - Er zijn allerlei kleine waardevolle afvalstromen die niet bij het restafval horen maar wel waardevol zijn, zoals frituurvet, harde plastics of kleine elektronische apparaten. Ze zijn waardevol omdat ze als grondstof hergebruikt kunnen worden. De spullen worden niet verbrand zoals bij het restafval gebeurt. De Recycleservice gaat deze spullen en materialen op afspraak gratis bij inwoners aan huis ophalen. Dit maakt het makkelijk om afval nog beter te scheiden en biedt Buha de kans om dit weer als grondstof in te zetten. Op 2 februari rijdt de Recycleservice zijn eerste ronde.
 
Hoe werkt de Recycleservice? De Recycleservice haalt bij de start 14 verschillende afvalstromen op, die op dit moment nog vaak bij het restafval worden aangetroffen. Elke donderdag tussen 16.00 en 20.00 uur zal de Recycleservice rijden. In de Recyclelijst op www.buha.nl/recycleservice vindt de inwoner alle herbruikbare spullen die aan huis worden opgehaald. Elke inwoner van gemeente Doetinchem kan middels het formulier op de website een afspraak maken, op de donderdag van zijn/haar voorkeur. Voor wie geen computer/internet heeft is het mogelijk via (0314) 377 444 een afspraak te maken. Op de afgesproken datum geeft de inwoner zijn herbruikbare spullen gratis af aan de chauffeur.
 
Hergebruik  In samenwerking met kringloop Aktief, De Stadskamer en diverse dagbestedingen worden de ingezamelde materialen hergebruikt. Zo wordt klein onbewerkt hout gebruikt als knutselmateriaal, worden er fakkels gemaakt van kaarsvet en kan er met tegeltjes een mooi mozaïek gemaakt worden. Ingezameld speelgoed, keramiek maar ook cd’s en dvd’s krijgen via Aktief een tweede leven. Andere afvalstromen, zoals frituurvet, gaan naar het afvalbrengpunt en worden gebruikt voor het opwekken van bio-brandstof.
 
Zo gaan we samen van afval naar grondstof!Ander nieuws