Header image

Boek the Party met Fidan Ekiz, Thomas Verbogt en Barry Smit

DOETINCHEM - De derde editie van de nu al succesvolle literaire talkshow Boek the Party vindt plaats op woensdag 10 januari in de Doetinchemse bibliotheek. Wouke van Scherrenburg stelt op geheel eigen wijze bekende en minder bekende auteurs voor aan het publiek. Met haar brede kennis, haar gevatheid en humor zal ze de gasten interviewen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Boek the Party staat garant voor een avond vol energie, humor, muziek en flair. Gasten van deze avond zijn Fidan Ekiz, Thomas Verbogt en Barry Smit.

De gasten:

Fidan Ekiz is een Nederlandse journaliste, tv-host, columniste en documentaire-maakster. Fidan studeerde journalistiek in Utrecht. Na haar studie ging zij aan de slag als verslaggever bij het Rotterdams Dagblad. Tijdens de Irak-oorlog in 2003 berichtte Ekiz als oorlogscorrespondent vanaf de Turks-Iraakse grens en vanuit Noord-Irak. Later werd zij Turkije-correspondent voor RTL Nieuws en de kranten van de Geassocieerde Persdiensten (GPD), met standplaats Istanbul. In 2009 maakte Fidan samen met Kees Schaap de vijfdelige documentaire serie ‘Veerboot naar Holland‘ (VARA) over het emigratieverhaal van enkele Turkse gezinnen – waaronder dat van haarzelf – in Rozenburg, het dorp bij Rotterdam waar zij opgroeide. Met die documentaire-serie won zij zowel de Erasmus EuroMedia Award als de Rotterdamse Persprijs. Ook maakte Fidan de documentaire Ik zie een verre reis, eveneens voor de VARA. Als presentatrice was Fidan te zien in een aantal tv-programma’s, waaronder Let’s Make Love en Storm op Komst. Ook treedt zij met enige regelmaat op als tafeldame bij De Wereld Draait Door.

Thomas Verbogt debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur maar toch relatief onbekend, maar al een paar jaar behoort hij tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’, aldus Pieter Steinz van NRC Handelsblad. Waar Verbogt vooral om geprezen wordt is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich. Thomas Verbogt heeft een dagelijkse column in De Gelderlander, de krant van zijn geboortestreek.

Barry Smit werd in 1974 geboren in Alkmaar en woont daar ook. Hij schrijft boeken en scenario’s en geeft campagne-advies aan maatschappelijke organisaties. Eerder was hij tekstschrijver bij een reclamebureau en op het Binnenhof. Van 2011-2013 verzorgde hij een reeks campagnetrainingen voor politici en activisten van democratische partijen en bewegingen in Egypte en Tunesië. Hij publiceert onregelmatig over zeer uiteenlopende onderwerpen, die stukken zijn te lezen op barrysmit.nl

De gastvrouw:
Wouke van Scherrenburg kan zich beroepen op een lange veelzijdige journalistieke carrière. Ze staat bij velen bekend om haar scherpe en pittige interviews en was initiatiefnemer van politiek café Piment waar ze 7 seizoenen lang veel prominenten, politici, auteurs, tv presentatoren en acteurs te gast had aan tafel.

Programma:

Datum 10 januari 2018.
Tijd; 20.00-21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
Plaats: Bibliotheek Doetinchem, IJsselkade 13
Kosten: € 10,00.  Leden van bibliotheek West Achterhoek krijgen €2,50 korting.

Tijdens de inloop vanaf 19.30 uur is er al live muziek van Sandra Vanreys, Mitch Lodewick, en Meike Ubbink. Dus kom gerust lekker op tijd! Na afloop is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om met de auteurs te praten, een boek te kopen en deze te laten signeren.

Kaarten zijn te koop via de agenda van de bibliotheek: www.biebnieuws.nl en bij  Boekhandel Raadgeep&Berrevoets.

De volgende Boek the Party is op 8 februari.

De organisatie van de avond is in handen van Boekhandel Raadgeep&Berrevoets en Bibliotheek West Achterhoek.


25525.jpg

Ander nieuws