Header image

Benefietavond in feesttent Doetinchem

DOETINCHEM - In de grote feesttent voor het gemeentehuis in Doetinchem wordt zondag 24 november een benefietavond gegeven voor het NAH-café Doetinchem. NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel. Dit kan gebeurd zijn door bijvoorbeeld een ongeluk, hersenbloeding, herseninfarct, hersenvliesonsteking, hersentumor, een trauma aan het hoofd of een andere vorm van hersenletsel.

Het NAH-café Doetinchem is opgericht als ontmoetingsplek voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel zodat ze niet in een isolement terechtkomen. Het NAH-café vindt één keer per maand plaats in Bijzonder Restaurant Borghuis in Doetinchem. Om geld in te zamelen voor dit bijzondere doel wordt zondag 24 november een benefietavond gegeven. ‘Want wij moeten ook huur betalen voor ons onderkomen’, geeft vrijwilligster Charlotte de Jong aan. ‘En wij willen ook heel graag oefenen met een NAH-koor, want deze mensen zijn dol op het maken van muziek. Alle activiteiten die wij graag willen doen met elkaar kost geld, daarom deze bijzondere benefietavond.’

Twee regionaal bekende muziekbands, de ‘Alsjenietsgewendband’ en ‘Phoenix’, zullen deze avond belangeloos optreden. Ook de Doetinchemse presentator Vidal Horjus zal belangeloos de presentatie verzorgen vanaf het podium.

De entree van deze benefietavond is €5,- per persoon. De aanvang is om 17.00 uur en zal omstreeks 22.00 uur ten einde zijn. De entreegelden zullen direct in de sponsorkas voor het goede doel worden gedoneerd. De consumptiemuntjes zijn deze avond ook geld waard. Bezoekers kunnen overgebleven munten doneren in een aparte ton. Extra donaties zijn natuurlijk ook welkom, en wel op rekeningnummer: 155943812 t.a.v. Stichting NAH-café Doetinchem.

De drukbezette Doetinchemse ‘Alsjeniksgewendband’ laat de aanwezigen tijdens de benefietavond weer eens een ouderwetse Rock and Roll-avond beleven. De 5-koppige formatie speelt heerlijke nummers uit de jaren zeventig en tachtig van legendarische bands en muzikanten als The Rolling Stones, ZZ Top, Herman Brood, Elvis Presley, Thin Lizzy, Queen, Neil Young, Van Halen, Bad Company, Pearl Jam en ACDC.

‘Phoenix’ is een frisse en krachtige coverband. De muzikanten hebben een kleine drie jaar geleden de handen ineen geslagen en de mouwen opgestroopt om samen fijne muziek te maken. Voor zichzelf, maar zeker voor anderen! Bas en drums vormen samen een stevig fundament voor muzikale parels uit het heden en verleden, de gitaar wordt gestreeld als ware zij een prachtige vrouw en tussen alle klanken door waait het orgel als een zwoele avondwind. De band bestaat uit Wim Heerink (bas), Maarten Tappen (drums), John Langenberg (gitaar) en Fred ter Haar (piano/orgel).Ander nieuws