Zeven maal goud voor Judoka’s ’t Höfke Neede

NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport. Hier werd voor de zesde keer het jaarlijkse Open Uki-Waza judotoernooi gehouden. Aan dit toernooi werd meegedaan door zo'n 130 judoka's van zestien judoverenigingen uit de regio zoals: Coevorden, Neede, Diepenheim, Enschede, Ruinen, Ommen, Hardenberg, Schoonebeek, Glanerbrug, Deurningen, Glanerbrug, Pesse, Nieuw Amsterdam en uiteraard Z½andpol. Onder grote publieke belangstelling en aanmoedigingen werden de verrichtingen van de judoka's nauwlettend gevolgd. Het toernooi werd afgewerkt op 3 judomatten en in tijdsblokken van 1,5 uur. Voor judovereniging 't Höfke Neede kwamen elf judoka's in actie waarvan zeven met een 1e plaats deze waren zeer succesvol, met maar liefst 11 bekers keerden de judoka's huiswaarts.

In de categorie meisjes tot 27 kg 7-8 jaar wist Brigitte Hengeveld beslag te leggen op de 1e plaats. Cheryl Hengeveld keek de kunst af van haar zus bij de meisjes tot 34 kg 7-9 jaar en eindigde ook op de 1e plaats. Kevin Tuitert uitkomend in de categorie jongens tot 24 kg 6-8 jaar behaalde hier de 1e plaats. Een 1e plaats wist ook Rosanne Blok te behalen bij de meisjes 10-12 jaar tot 44 kg. Bryan van Bruggen uitkomend bij de jongens 8-9 jarigen tot 34 kg wist al zijn tegenstanders met vol Ippon op de mat te leggen en haalde hierdoor ook de 1e plaats. Bij de dames senioren tot 61 kg wist ook Carla Kleinwillink beslag te leggen op de 1e plaats. In de categorie meisjes tot 47 kg 9-10 jaar wist Anouk Vonder de 1e plaats weg te kapen van haar zus Mandy Vonder die eindigde op de 2e plaats. Daan de With behaalde een 3e plaats inde categorie jongens 10 tot 11 jaar tot 48 kg. Ook een 3e plaats was er voor Kuba Kwiaton uitkomend bij de junioren tot 73 kg. Ramon Vonder uitkomend bij de jongens in de leeftijdsklasse 10 -11 jaar tot 42 kg, had pech door zijn laatste wedstrijd te verliezen en moest hierdoor genoegen nemen met een medaille voor de 4e plaats.