Header image

Succesvolle start van 2017 voor RGV Ruurlo

RUURLO - 2017 is succesvol van start gegaan voor RGV Ruurlo. Op verschillende plekken waren de verschillende afdelingen actief afgelopen zaterdag. In Barchem mochten de jongens op de jaarlijkse rayonkampioenschappen hun beste beentje voor zetten en in Winterswijk stonden de meisjes uit de 5e divisie Turnen Dames op de wedstrijdvloer voor hun allereerste officiële wedstrijd van dit seizoen.

Jongensgym

Er deden maar liefst negentien jongens mee aan de rayonkampioenschappen in Barchem. De jongste jongens (Benjamin – 17) deden afgelopen zaterdag voor het eerste mee aan een wedstrijd en mochten zich meteen meten met het grootste deelnemersveld van de dag. Luuk Kreeftenberg en Siem Banda zagen hun inspanningen beloond worden met goud en zilver! De overige zes medailles werden behaald door Mathijs Bleumink en Hidde Wehning (Goud), Chris Halfman, Stan Peters en Jurre Peters (Zilver) en er was het Brons voor Gerben Grootehaar. Helaas stonden er ook nog zes jongens net naast het podium, maar zij kunnen erg trots zijn met hun mooie vierde plaats.

Turnen Dames

In Winterswijk mochten de zeventien meiden van de 5e Divisie eindelijk beginnen aan hun wedstrijdseizoen. De RGV meiden gingen in de eerste wedstrijd al meteen goed van start. Fayen Post (Pupil 1) wist hier beslag te leggen op het goud en Famke Dolphijn mocht bij haar op het erepodium plaats nemen. Zij werd derde. Nienke Groot Haar eindigde erg dicht bij het podium (vierde) en Esmee Wesselink werd zevende. De aller jongste meiden mochten in wedstrijd twee aan de bak. Voor hen was het extra spannend, dit was hun aller eerste echte wedstrijd. Maar tijdens de wedstrijd kon je hier niets van zien. Tess Gotink mocht zelf een zilveren medaille mee naar huis nemen. Jill Kasteel en Lilian Tragter deden ook goed mee, zij werden vierde en vijfde.

In wedstrijd drie was er een podiumplaats voor Elise Labohm. Zij wist ondanks een blessure zich naar een mooie derde plaats te turnen. Sanne Boekelder werd deze wedstrijd vijfde en Neele Ketting turnde zich naar een zevende plek. Femke Olthof en Aafke Hogenvonder werden veertiende en vijftiende. Op de andere baan stonden Emma Veenboer en Fien Hans op de vloer, zij werden deze wedstrijd achtste en veertiende.

In de laatste wedstrijd wist Nina Tollenaar nog voor een verassing te zorgen. Zij liet alle 39 andere turnsters achter zich en ging met de gouden medaille naar huis! Isa Freriks maakte helaas een paar onnodige foutjes en belandde daardoor op een 25ste plek en Demi Meerbeek werd deze wedstrijd 29ste.

De volgende wedstrijd is op 11 maart in Doetinchem.


22053.jpg

Ander nieuws