Ruurlo promoveert naar 3de klasse door treffer in verlenging

DINXPERLO/RUURLO - Nadat de wedstrijd in Ruurlo een 3-1 winst opleverde, moest Dinxperlo op tweede pinksterdag een achterstand van twee doelpunten goedmaken. Dat lukte, maar het was niet genoeg: in de verlenging scoorde Ruurlo de 1-2 en dus promoveert Ruurlo naar de derde klasse.

Lange tijd leek het erop dat Dinxperlo niet eens in de buurt van een verlenging zou komen, want na ruim een uur stond het tijdens de return nog 0-0. In zijn laatste wedstrijd voor Dinxperlo maakte Douwe Kaastra er in de 68ste minuut met een prachtige vrije trap 1-0 van.

Vier minuten later tekende aanvoerder Pascal Bolwerk voor de 2-0 en dus waren de teams weer in evenwicht (2-2 over twee duels), met nog eens tweemaal vijftien minuten tot gevolg. Een beslissende strafschoppenserie was nabij, maar een minuut voor het einde van de verlenging schoot Ruurlo-invaller Wout Meutstege de 1-2 binnen en daarmee schoot hij Ruurlo naar de derde klasse.