Rekken in de herkansing om klassebehoud veilig te stellen

ZEDDAM/REKKEN - Sportclub Rekken is er op tweede Pinksterdag niet ingeslaagd om het tweeluik tegen Zeddam-St. Joris in promotie om te zetten. Er werd met 2-1 verloren.

In de eerste helft waren er over en weer weinig kansen. Rekken kwam één keer goed door, wat gelijk resulteerde in de 0-1 door Marc Grooters. Na rust werd de strijd wat feller. Rekken moest na twintig minuten met tien man verder, nadat Jorik Reyerink een rode kaart kreeg voor een overtreding in de zestien. Zeddam benutte de strafschop en scoorde de gelijkmaker.

Nog geen enkele minuten later maakte Zeddam de 2-1, nadat er na een prachtige dieptepass gescoord werd. Rekken kwam nog wel tot een aantal kansen, maar de Zeddamse keeper redde een aantal keren prima. Het lukte voor Zeddam-St. Joris de 2-1 te handhaven, waardoor promotie naar de vierde klasse een feit werd.

Rekken gaat komende in een beslissingsduel tegen 't Peeske uitmaken wie er alsnog promoveert naar de vierde klasse. Het is nog niet bekend waar dit duel gespeeld gaat worden.

Luister hier naar een reactie van de trainer van Sportclub Rekken - Marijn Winkelhuis