Plezier en strijdlust bij schoolbasketball toernooi Eibergen

EIBERGEN - Op woensdagmiddag 9-dec-2015 organiseerde de BC Picker Reds Eibergen het jaarlijkse basketballtoernooi voor de Eibergse basisscholen.

Dankzij de vrijwilligers van en rond de club is dit schooltoernooi fantastisch verlopen. Met ca. 180 kinderen in 25 teams was het woensdagmiddag een drukte van belang in de Pickerhal. De deelnemers en de vele enthousiaste toeschouwers (schoolgenoten en familie) zorgden voor een doorlopende orgie van geluid.

Er werd door de kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 met veel plezier maar ook met een verbeten strijdlust gespeeld om het Kampioenschap van Eibergen voor het schooljaar 2015-2016.

Er werd door de meeste kinderen opvallend goed gespeeld, en daarbij is het steeds weer prachtig om die kinderen van 8 tot 12 jaar zo intensief in teamverband te zien sporten.

De in de voorafgaande weken door de BC Picker Reds in samenwerking met de Sportfederatie Berkelland en de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek gegeven clinics in het kader van de 'Sportintro Basketball' wierpen hun vruchten duidelijk af.

De BC Picker Reds hoopt dat vanuit deze opbouw (sportintro èn toernooi) weer een aantal nieuwe jonge leden hun weg naar de club zullen weten te vinden.

Het toernooi werd mogelijk gemaakt enerzijds dankzij de vrijwilligers van de Picker Reds, maar ook dankzij de  support van een aantal enthousiaste leerlingen van Het Assink, die via dit toernooi invulling gaven aan hun maatschappelijke stage-opdracht.

Na meer dan 50 wedstrijdjes konden de prijzen worden verdeeld in de 4 categoriën. Maar zoals hiervoor al aangegeven ging dat niet zonder slag of stoot. Vooral de finale in de categorie Mix Gp 7/8 was bloedstollend en zenuwslopend, zowel voor de spelers als het publiek. De teams van De Schakel en de Julianaschool deden niet voor elkaar onder. Uiteindelijk trok de Julianaschool met nog 5 seconden op de klok aan het langste end en wisten zij de finale met 8-6 te winnen.

Als grote winnaar dit jaar kwam De Regenboog uit de bus met 2 titels in de categorieën Jongens Gp 7/8  en Mix Gp 5/6. Op d’n Esch behaalde de titel in de categorie Meisjes Gp 7/8, terwijl dus de Julianaschool won in de categorie Mix Gp 7/8.  Deze scholen namen de inmiddels zeer gewilde rood-gouden trofee mee naar huis.