Header image

Midwinterhoornwandeling ’t Slat op 8 december 2013

BELTRUM - Op zondag 8 december 2013 organiseren de “Midwinterhoorn Bloazers ’t Slat” voor de vierde keer in successie een midwinterhoornwandeling. Deze unieke wandeltocht start tussen 12.00 en 14.00 uur vanaf het Beltrums Conservatorium aan de Heelweg 15 in Beltrum.

De wandeltocht voor jong en oud voert door het authentieke natuurgebied Het Slat. De route kent twee afstanden, 5 en 10 kilometer. De “Bloazers” staan op willekeurige plekken langs de route en verblijden de wandelaars gedurende hun tocht met de zachte en karakteristieke tonen van de midwinterhoorn. Deelname aan de tocht is gratis, maar een vrije gift wordt door de organisatie zeer op prijs gesteld.

Een belangrijk onderdeel van de wandeltocht is de gezelligheid op de rustpunten waar de deelnemers bij een knus en knapperend houtvuur kunnen genieten van winterse versnaperingen. Bij het eindpunt van de route is er gelegenheid om gezellig na te praten en ambachtswerken te bewonderen die op traditionele wijze zijn vervaardigd. Ook aan de kleintjes heeft de organisatie gedacht; er is een springkussen aanwezig.

Het midwinterhoornblazen is een traditie die in de Achterhoek en Twente nieuw leven is ingeblazen. In de adventsperiode worden inmiddels op verschillende plekken, waaronder dus in Beltrum, wandeltochten georganiseerd waar de klanken van de midwinterhoorn te bewonderen zijn. Volgens overlevering zorgt het blazen op de midwinterhoorn voor verjaging van de boze geesten en begroeting van het nieuwe voorjaar. Echt hard bewijs voor deze uitleg is er niet, maar deelnemers kunnen het zelf gaan ervaren en voelen tijdens de sfeervolle wandeling op zondag 8 december.

Wilt u meer informatie over de midwinterhoornwandeling stuur ons dan een berichtje, e-mailadres is midwinterhoornbloazershetslat@upcmail.nlAnder nieuws