Header image

Marke Mallem Doe Dag langs Berkeloever Eibergen

EIBERGEN-  Zaterdag 11 maart is weer de jaarlijkse Marke-Mallem-Doe-dag. Elk jaar wordt deze dag een ander deel van het 45 hectare grote Berkeloever-gebied rond Eibergen van Marke Mallem onderhouden.

Vooral met hulp van vrijwilligers. Dit jaar is de oever vanaf de stuw bij Mallem richting centrum Eibergen weer aan de beurt. Marke Mallem doet een beroep op vrijwilligers en omwonenden om deze zaterdagochtend gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken om de Berkeloever aldaar te ontdoen van het opschot van bomen.

Vrijwilligers beginnen om 8.30 uur. Kom gewoon naar het verzamelpunt bij de oever van Berkel aan het eind van de Mallumse Molenweg. Alles wijst zich daar vanzelf. Er wordt gewerkt met twee groepen die naar elkaar toe werken. De Vereniging Agrarisch Natuurbeheer (VAN) is aanwezig met twee professionele zagers en tractoren met een kieper om het hout af te voeren naar het Paasvuur. Uiterlijk rond de middag zal de klus geklaard zijn.
Elk jaar wordt een ander deel van het 45 hectare grote gebied van Marke Mallem langs de Berkel door vrijwilligers geschoond van opschot van bomen, struiken en overjarig riet. Vorig jaar werd het vogelrijke rietgebied aan de Stokkersweg in een ontspannen sfeer, samen met vrijwilligers en leden van de vogelwerkgroep Eibergen, onder handen genomen opdat het water in het gebied geschikt blijft als biotoop blijft voor (water)vogels.
Marke Mallem beheert en onderhoudt oevers, aanliggende landen en retentiegebieden van de Berkel rond Eibergen. Ze doet dat zo veel mogelijk in samenspraak en samenwerking met omwonenden, belanghebbenden en belangstellenden. De afgelopen jaren heeft Marke Mallem zich ingezet om de belevingswaarde van het gebied verder te vergroten. De houten brug over de Berkel, het wandelpad en de schaapskooi zijn mede het resultaat van de inzet van Marke Mallem.
Wie de eigen leefomgeving ook aan het hart gaat is daarom zaterdag 11 maart van harte welkom. Eigen snoeischaren en zagen zijn die dag welkom. Marke Mallem zorgt voor koffie, broodjes en soep. Verzamelpunt: 8.30 uur bij de oever van Berkel aan het eind van de Mallumse Molenweg.


22471.jpg

Ander nieuws