HCR Prinsen Haarlo ronde verder in de beker

HAARLO - Wat niemand na de 2-6 nederlaag van afgelopen weekend tegen TOVV in de vierde ronde van de KNBB voor mogelijk had gehouden is toch gebeurd. Zaterdagmiddag versloegen de driebandenspelers van HCR Prinsen in eigen huis de tegenstander uit Vlaardingen met dezelfde cijfers. De setwinst moest nu de beslissing brengen. Hielden beide teams elkaar in de eerste wedstrijd in evenwicht, 6-6, dit keer was het toch HCR Prinsen dat de meeste setjes wist te winnen, namelijk 7 tegen 5.

Na de eerste twee partijen leek het erop, dat TOVV zich definitief zou plaatsen voor de vijfde ronde. Frans van Schaik won moeiteloos met 0-3 van Johan Claessen, 9-15, 12-15 en 11-15, en toen Emilio Sciacca de belangrijke derde set wist te pakken, maar de winst aan Michel van Silfhout moest laten, 15-11, 15-11 en 13-15, hadden de gasten niet alleen hun voorsprong in punten behouden, maar ook een voordelige marge in sets gepakt (8-10).

In het tweede deel van de wedstrijd was het met name Anno de Kleine die zijn team de goede kant opwees. Zelf won hij met 2-1 van Richard Bitalis, 15-5, 15-1 en 8-15) en toen op de andere tafel Jelle Pijl de eerste set tegen Martin Spoormans wist te pakken, 15-12, gloorde er weer hoop aan de Achterhoekse kant.

In de tweede set nam de Belg een 1-7 voorsprong, maar toen toonde Pijl zijn veerkracht en vechtlust en nam in de zevende beurt een 12-10 voorsprong. De Belg ging een beurt later met een serie nog wel met 12-13 aan de leiding, maar Pijl maakte in de gelijkmakende beurt drie caramboles en sleepte alsnog deze set uit het vuur. In de derde set was de weerstand van Spoormans gebroken en in een mum van tijd won de Hengeloër Pijl deze met 15-4.

“Dit hadden we in onze stoutste dromen niet verwacht vooral ook toen we halverwege ook in sets op achterstand waren gezet”, aldus manager Dinand Prinsen na afloop.