Header image

Geen pauze voor Stofwolkers Eibergen

EIBERGEN – Zomerstop of winterstop? Niet voor de wielrenners van de regionale wielerclub De Stofwolk. Ze hebben de zomeravondcompetitie nog maar net afgesloten of de veldrittrainingen komen er alweer aan. Zomer- en winterseizoen gaan naadloos in elkaar over. "En wie eens vrijblijvend zo’n veldrittraining wil bijwonen, is welkom.”

 

Het opgeknapte parcours en het fonkelnieuwe clubhuis vormde de afgelopen zomer weer het strijdtoneel voor de zomeravondcompetitie, waarbij de renners van De Stofwolk in diverse categorieën strijden om de eer. Deze week werden de bijbehorende prijzen aan de winnaars uitgereikt.

 

Nu de zomeravondcompetitie erop zit, beginnen dinsdag 4 oktober de trainingen voor de veldritten. "Vroeger pauzeerden we nog weleens een maandje, maar tegenwoordig vloeien zomer- en winterseizoen in elkaar over”, vertelt Stofwolkvoorzitter Marcel Meijer. "Hoewel onze winterpauze slechts enkele weekjes duurde, zijn we op verzoek van onze leden een aantal jaren geleden gestopt met die winterpauze. Wielrenners worden doorgaans bloednerveus als ze een tijdje niet kunnen fietsen…”

 

De winter vormt voor wielrenners namelijk steeds meer een belangrijke periode van het jaar. "Daarin leg je alweer de basis voor een nieuw zomerseizoen. We hebben meerdere clubleden die veldcross-wedstrijden rijden. Anderen gebruiken vooral de diverse veldritten, die gedurende de winterperiode overal in de regio worden gehouden, om hun conditie aan te scherpen.”


Een goede techniek is daarbij een vereiste. "Of je nu wedstrijden rijdt of die veldritten: het is van cruciaal belang dat je op je crossfiets of mountainbike goed uit de voeten kunt. Behalve aan onze conditie werken we daarom tijdens die veldrittrainingen op de dinsdagavond ook aan onze techniek. Daarvoor hebben we op ons parcours een aantal nieuwe hindernissen gebouwd. Bovendien is ons nieuwe sportcomplex voorzien van goede verlichting. Niet-leden die eens vrijblijvend willen mee trainen, zijn dan ook van harte welkom.”

 

De veldrittrainingen op de dinsdagavond beginnen om 19.30 uur.

 

 

 

 

 

 

Atse ten Brinke, Bobby Mellendijk, Marcel Meijer en geheel rechts Jarno Groos.

 

Uitslag van de zomeravondcompetitie: A-categorie: 1. Atse ten Brinke (Lichtenvoorde), 2. Bobby Mellendijk (Groenlo), 3. Marcel Meijer (Eibergen). B-categorie: 1. Bart Klein Nienhuis (Lichtenvoorde),2. Jarno Groos (Haaksbergen), 3. Sammy Bokelder (Ruurlo).Ander nieuws