Header image

Concert met gipsy jazz door The Rosenberg Family

RUURLO - Op 1 december brengt de familie Rosenberg in de Dorpskerk in Ruurlo een concert met een flinke dosis swing, virtuositeit en zigeunervuur. Met drie gitaren, viool en een contrabas brengen zij een programma vol muzikale verrassingen. Verschillende stijlen zigeunermuziek, jazz en swing komen in het programma naar voren en laten zien dat deze muziek recht uit het hart komt.

De Dorpskerk van Ruurlo biedt een schitterend klankbord voor het spel van de familie Rosenberg en Limberger, de beroemdste zigeunerjazzfamilie van Nederland. De broers en neven zijn allemaal verslingerd aan de muziek van gitarist Django Reinhardt. Zij toerden over de hele wereld met hun swingende muziek en vingervlugge improvisaties.

Violist Wattie Rosenberg is het jonge talent in de familie. Hij leerde vioolspelen van zijn vader, net zoals zijn ooms en neven het vak leerden van hun vaders. Hij heeft inmiddels op alle grote festivals en podia gestaan en zijn spel brengt naast de bekende vingervlugheid ook schitterende melancholie. Sani van Mullem (bas) speelde al vanaf zijn jeugd bij de legendarische Gipsykids samen met Jimmy Rosenberg. Later trad hij ook op met de Gipsy Boys en het Rosenberg Trio. Sologitarist Faifie Reinhardt is een achterneef van de grondlegger van deze muziek, de legendarische Django Reinhardt. Zijn spel is van een ongekende virtuositeit. Voor een strakke gitaarbegeleiding in het geheel zorgt Martin Limberger. Ook van de partij is jazzgitarist Joost Zoeteman. Hij deelde het podium met Amerikaanse jazzgrootheden als Nilson Matta, Nancy Marano en Roni Ben Hur.

Het is uniek dat deze gelauwerde musici optreden in Ruurlo. Een echte buitenkans voor wie van zigeunermuziek - en vooral van gipsy jazz - houdt die op een zo hoog niveau wordt gespeeld. Het belooft een zinderende middag vol zigeunervuur te worden. Wie al eerder in de ‘zigeunersfeer’ wil komen, kan voor een uitgebreide kennismaking met de Rosenberg familie terecht bij ‘Uitzending gemist’ of op www.kunstkringruurlo.nl.

Het concert begint om 15.30 uur. Het aantal zitplaatsen in de Dorpskerk is beperkt. Daarom wordt geadviseerd tijdig kaarten à € 22,50 (incl. koffie/thee) in de voorverkoop te bestellen via www.kunstkringruurlo.nl of te halen bij Everwennink, Leeuwerikstraat 4, Ruurlo en bij Groot Jebbink Bloemen, Dorpsstraat 57, Ruurlo. Op 1 december (vanaf 14.30 uur) kosten de kaarten bij de kassa in de kerk € 25,-, voor zover op dat moment nog beschikbaarAnder nieuws