Header image

Workshop etsen door Wim van der Meij bij KunstKring Ruurlo

Op zaterdag 2 september verzorgt de Zutphense kunstenaar Wim van der Meij een workshop  ‘Etsen’ in het atelier van de  KunstKring Ruurlo. De cursus begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Bijzonder is dat Wim van der Meij momenteel zijn werk exposeert, eveneens op uitnodiging van de KunstKring Ruurlo, in het Kulturhus. Hier wordt ook de workshop gegeven. Het Kulturhus is gelegen aan de Nieuwe Weg 5.

 

Het is daarom geen toeval het idee om een workshop te organiseren over de techniek van het etsen te laten samenvallen met deze expositie. Voor iedereen die door het werk van Wim van der Meij is geraakt en geïnspireerd is er de mogelijkheid kennis te maken met de techniek van het etsen en de geschiedenis ervan. Voor degenen die nog niet in de gelegenheid waren het werk van Wim van der Meij te bewonderen, de tentoonstelling is nog tot 28 september op werkdagen van 9.00 tot 17.00 te bezoeken. Wellicht zijn er ook onder hen belangstellenden die tijdens de workshop de kans willen benutten om op een geprepareerd etsplaatje van 10 bij 7 cm een tekening te maken. Met de etspen wordt vervolgens in salpeterzuur de tekening geëtst en onder de etspers worden één of meer afdrukken gemaakt.  Tenslotte ga je met een echte, zelfgemaakte ets naar huis.

Vanaf 1986 is Wim van der Meij professioneel etser. In 1988 verhuisde hij vanuit het westen van Nederland naar een huis in het centrum van Zutphen. Hij doet zijn inspiratie op in het gevarieerde landschap van Nederland met zijn rivieren en steden, zijn bomen en schepen. Hij heeft geëxposeerd in binnen- en buitenland en zijn werk is opgenomen in veel collecties.

Opgeven voor deze workshop kan bij Lieneke Tanis, 06 51609497 of via de mail cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl. Voor meer informatie over de workshop en de expositie van het werk van Wim van der Meij kun je terecht op de website van de kunstkring www.kunstkringruurlo.nl.

Meer over het leven en werk van Wim van der Meij: www.wimvandermeij.nlAnder nieuws