Header image

Winterswijks Muziek Theater viert 70-jarig jubileum

WINTERSWIJK - Met een feestelijke voorstelling vierde het Winterswijks Muziek Theater afgelopen vrijdag haar 70-jarig jubileum. Een uitverkochte zaal werd getrakteerd op een reis door de historie van het WMT en muziektheater in het algemeen. Op vrijdag 20 januari wordt de voorstelling nog een keer gespeeld.

De stukken wisselden elkaar in hoog tempo af. Van operette - het WMT begon als Winterswijks Operette Gezelschap - tot een uitgebreide compilatie van hun steengroevespektakel MZN8D van afgelopen zomer. Ook was er een bijdrage van Classic WM en de eveneens jubilerende jeugdafdeling Harlekijn die een voorproefje gaf van hun musical Hairspray in maart. “Het is een vol programma geworden”, waarschuwde voorzitter Lionieke Konings al in haar welkomstwoord. “Want bij het kiezen uit zoveel mooie nummers die je graag nog even in herinnering brengt, is het lastig kiezen.”

Met The Sound of Musical heeft het WMT een feest der herkenning gemaakt. Door middel van de vele kostuums en snelle wisselingen in decor, licht en projecties wist regisseur Jasper Korving telkens heel knap de sfeer van het betreffende verhaal neer te zetten. Het combo onder leiding van Gerben Kruisselbrink maakte er vervolgens ook muzikaal een feestje van. In november staat het WMT opnieuw in Theater De Storm met de musical ‘Catch me if you can’, naar de gelijknamige film met Leonardo de Caprio die als meesteroplichter achterna gezeten wordt door de FBI. Lionieke: “Deze Broadway musical is nog niet eerder in de Nederlandse Theaters te zien geweest en wordt speciaal voor ons in het Nederlands vertaald.”

Heeft u de jubileumvoorstelling gemist? Op vrijdag 20 januari aanstaande is er nog een voorstelling van The Sound of Musical. Ditmaal in het kader van het Bankgiro Loterij Theater Weekend. Het hele weekend kan iedereen tegen zeer aantrekkelijke tarieven verschillende voorstellingen in het theater bezoeken. Kaarten voor The Sound of Musical zijn voor slechts €10,00 per stuk te reserveren via 0543-519285 of www.theaterdestorm.nl

Foto: Sanne Wevers


22051.jpg

Ander nieuws