Header image

Wild eten in de Achterhoek-Een rijke tractie van de streek

ACHTERHOEK - Wild eten in de Achterhoek betekent een kennismaking met een rijke traditie van de streek. Vanaf half oktober tot eind januari heeft de Achterhoekse gastronomie weer talloze wildgerechten op het menu. Vaak is dit wild afkomstig uit de eigen streek en dat proef je.

Wild eten in de Achterhoek
Tijdens het wildseizoen komen gasten vanuit heel Nederland naar de Achterhoek voor het wild eten, de Achterhoekse gastvrijheid en de regio. Maar ook vanuit België en Duitsland weten steeds meer liefhebbers van wild de Achterhoek te vinden. De kwaliteit van het wild heeft alles te maken met wat de natuur aan planten en kruiden te bieden heeft. In de Achterhoek is een grote verscheidenheid aan grondsoorten en vegetatie, waardoor de dieren het lekkerste kunnen uitzoeken.

Wild onder de aandacht
Achterhoekse Wildrestaurants werken dit jaar voor de 35e keer samen om het wild eten te promoten. Dat gebeurt in de campagne ‘Wild eten in de Achterhoek’ wat één van de langstlopende promotiecampagnes is waarin restaurants en een toeristische organisatie samenwerken. De diversiteit aan deelnemende restaurants is groot, maar ze serveren allemaal smaakvolle wildgerechten, vaak gecombineerd met verse streekproducten. Met aantrekkelijke één- en meerdaagse arrangementen worden gasten in de watten gelegd. Van culinaire zesgangendiners tot ‘wilde’ weekenden, het is allemaal mogelijk.

Wildwijn 2015
De restaurants die deelnemen aan ‘Wild eten in de Achterhoek’ selecteren ieder jaar gezamenlijk hun favoriete wildwijn. Dé wijn die, naast de eigen wijnkaart, in de wildperiode door alle deelnemende restaurants geschonken wordt. Dit jaar is de wildwijn de Errázuriz Estate Series Carmenère. Deze wijn is diep kersenrood van kleur met aroma’s van zwart fruit, kruiden, chocolade en viooltjes. De wijn is sappig met een goede structuur en een aangenaam lange afdronk.

Brochure en website
Informatie over de deelnemende restaurants en de arrangementen is terug te lezen op de website www.wildetenindeachterhoek.nl en in de brochure ‘Wild eten in de Achterhoek’. Deze brochure is verkrijgbaar bij de VVV’s en Toeristische informatiepunten in de Achterhoek en bij de deelnemende restaurants.  

 



Ander nieuws