Header image

Wichman viert wereldtitel met Bike Battle in discotheek

VARSSEVELD - Mountainbiker Joost Wichman uit Lichtenvoorde werd afgelopen september in het Oostenrijkse Leogang voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen. Om dat te vieren organiseert hij 23 november een uniek feestje in discotheek de Radstake in Heelweg.

Tijdens deze 'normale' stapavond nemen 16 professionele mountainbikers en BMX-ers het midden in de Radstake tegen elkaar op tijdens de Bike Battle. Het uitgaanspubliek wordt getrakteerd op spannende 1 tegen 1 wedstrijden, terwijl een DJ en een drummer de toeschouwers opzwepen.

De mountainbikers en BMX-ers rijden door de zaal op een zogeheten pumptrack. Dat is een kort, houten parcours met kombochten en bulten. De deelnemers mogen niet trappen, maar moeten op techniek en kracht de ander verslaan tijdens een achtervolging.

Onder de bevestigde namen staan die van Ralph Näf (Zwitserland, voormalig wereldkampioen cross country), Jelle van Gorkom (Olympiër, BMX) en Michiel van der Heijden (Nederlands kampioen cross country). Uiteraard zal Wichman ook deelnemen en zijn regenboogtrui tonen.

Iedereen is welkom om te kijken wie de 'Ultimate Pump Track King' gaat worden en om de wereldtitel van Wichman te vieren. Het feest begint om 22.00 uur. De eerste wedstrijden beginnen omstreeks 23.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.thirty7even.de en www.radstake.nl.Ander nieuws