Header image

Werkzaamheden fietspad Beltrum – Groenlo

BELTRUM/GROENLO - De werkzaamheden aan en rondom het oude fietspad langs de Grolseweg vorderen gestaag. Direct na de vakantieperiode is het nieuwe fietspad vanaf Beltrum naar Groenlo opgeleverd en nu wordt er hard gewerkt aan verbetering van het fietspad de andere kant op, vanaf Groenlo naar Beltrum.

Inmiddels is een groot deel van de oude waterleiding vervangen en kan de eerste helft van het fietspad opnieuw aangelegd worden. Hiervoor legt de aannemer momenteel de fundering aan, zodat op donderdag 29 en vrijdag 30 september het asfalt aangebracht kan worden vanaf de komgrens van Beltrum tot aan de Bosmansweg.
In de week van 17 tot en met 21 oktober wordt het resterende deel van het fietspad tot aan de gemeentegrens bij Groenlo geasfalteerd. De verwachting is dat de werkzaamheden aan het fietspad eind oktober zijn afgerond.

Eind oktober wordt ook de drempel in de Grolseweg ter hoogte van de komgrens van Beltrum aangepast, dit in combinatie met de aansluiting van het fietspad op de rijbaan. De huidige situatie is qua verkeersveiligheid niet optimaal en daarom wordt het vrij liggende fietspad circa 25 meter verder doorgetrokken richting het centrum. Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is de Grolseweg ter hoogte van de drempel gedurende een week  volledig afgesloten. Het verkeer wordt gedurende die week omgeleid via de Provinciale weg van Groenlo naar Ruurlo. De exacte datum van afsluiting maakt de aannemer met borden bekend.

De firma Dostal wegenbouw bv uit Vorden voert de werkzaamheden in opdracht van de gemeente uit. Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de toezichthouder van de gemeente Berkelland, de heer B. Hofman, op telefoonnummer 06-23509470.Ander nieuws