Header image

Vrouwen uit Neede haken 40.000 vlaggetjes

NEEDE - 23 vrouwen uit Neede haken aan bij het initiatief om een 10 kilometer lange slinger met 40.000 gehaakte vlaggetjes te maken.

De wereldrecordpoging vlaggetjes haken is een initiatief van Debby Nijenhuis, de oprichtster van de Nije stichting uit Hengelo (Ov.). De stichting is de drijvende kracht achter Het Nije huis, dat begon als een inloophuis voor iedereen die kanker heeft (gehad) én hun naasten. Inmiddels is het uitgegroeid tot een centrum voor (na)zorg en ondersteuning.

De stichting viert volgend jaar haar 10-jarig bestaan en dat wordt gevierd met een wereldrecordpoging vlaggetjes haken. Er moet een 10 kilometer lange slinger met 40.000 gehaakte vlaggetjes komen.

Neede haakt aan!
Gerdi Frankes uit Neede hoorde van het initiatief en samen met haar buurvrouw Rieta van der Linde heeft ze twintig Needse handwerkers gevonden die ook vlaggetjes willen haken.

Waarom? 'Ik haak heel veel, en Gerdi ook. Handwerken is heel populair, het maakt je hoofd zo lekker leeg', zegt Rieta. 'Ik zit in van die Facebookgroepen waar je iedere week een nieuw patroon krijgt voor een deken. Daar doe ik heel actief aan mee, maar ik heb dus heel veel restjes garen in de kast liggen. Dat is hartstikke zonde en nu maak ik de kast leeg voor een mooi doel.'

Door: mediapartner Omroep Gelderland


Bekijk hieronder de foto's5990b7d2cedf9_Haken_voor_wereldrecord_in_Neede_20170813204001.jpg
Foto-Rieta-van-der-Linde.jpg

Ander nieuws