Header image

Vrijwilligers gaan fietsnetwerk Achterhoek testen

ACHTERHOEK - De elf gemeenten in de Achterhoek willen hun fietsnetwerk verbeteren. Daarom willen ze onderzoeken wat er slecht is en dus beter kan. Daarvoor gaan vijftig vrijwilligers van de Fietsersbond bijna het hele netwerk af fietsen.

Hopelijk voor de vrijwilligers wordt het de komende weken mooi weer, want het zijn flink wat kilometers. Er worden circa 60 bekende routes getest, wat 90% van het hele netwerk is.

Checklist
De vrijwilligers moeten meer doen dan alleen een stukje fietsen. Ze hebben bijna een hele checklist af te werken. Ze moeten letten op de drukte, veiligheid, verlichting, het onderhoud, de geschiktheid voor E-bikes en de beleving. 

Maar waarom is het nodig? Wethouder Jan Engels van de gemeente Bronckhorst legt uit: "De Achterhoek is natuurlijk prachtig en we investeren regelmatig in een zo mooi mogelijk fietsnetwerk voor bezoekers en bewoners. Het is belangrijk aan te (blijven) sluiten bij de wensen van fietsers. (...) Hoe pak je dat aan? Door ervaringsdeskundigen te vragen op pad te gaan!”

Eind september worden de resultaten verwacht. Dan kunnen de gemeenten aan de slag om de problemen op te lossen.

Door: mediapartner LokaalGelderlandAnder nieuws