Header image

Uitreiking eerste jongerenvoucher Achterhoek

ACHTERHOEK - Donderdag 14 november reikte POA voorzitter Henkjan Kok de eerste jongerenvoucher uit aan de eigenaren van DA drogisterij Peeters uit Wehl. Tijdens een drukbezochte bijeenkomst van VNO-NCW Achterhoek bij Autobedrijf Wassink-Opgenoort in Doetinchem namen zij een voucher van € 2500,= in ontvangst. Dankzij dit financiële steuntje in de rug heeft jongere Ellen Kock een arbeidscontract gekregen.

In de Achterhoek is in het kader van het Actieplan Jeugdwerkloosheid initiatief genomen om jongerenvouchers ter waarde van € 2500,= uit te geven aan werkgevers die jong Achterhoeks talent in hun organisatie plaatsen. De waardebon van € 2500,= maakt het mogelijk om de drempel die bestaat tussen het wel of niet in dienst nemen te verlagen.

“Er zijn in de Achterhoek 50 van deze vouchers beschikbaar en er hebben zich hiervoor 80 werkgevers gemeld”, zo zei Kok. De medewerkers van jongerenloket JOUW Unit begeleiden het proces en dragen zorg voor de matches tussen jongeren en werkgevers. In de komende weken krijgen zo 50 jonge Achterhoekse talenten een prachtige kans op een start op de arbeidsmarkt!Ander nieuws