Header image

Tuunte hoopt op doorstart; medewerkers krijgen ontslagbrief

WINTERSWIJK - De failliet verklaarde modeketen Tuunte hoopt op een doorstart. De winkels blijven voorlopig nog wel open, maar medewerkers hebben al een ontslagbrief op de mat gekregen. De winkel heeft onder andere een vestiging in Eerbeek, Hengelo, Lochem, Vorden en Warnsveld. 

Curator Vincent Jongerius van Bax Advocaten tegenover het AD: "Er heeft zich  een aantal potentiële kopers gemeld." Ze open dat de doorstart op kort termijn komt:  "Daarom focus ik me nu vooral op het verkrijgen van zoveel mogelijk informatie voor de eventuele doorstarters, dan kunnen die beslissen of ze het bedrijf al dan niet willen kopen." 

Het bedrijf heeft zelf zijn faillissement aangevraagd. Dit terwijl de directeur van het bedrijf eerder dit jaar aangaf te willen groeien. Of het op voorspraak van een investeerder failliet verklaard is weet Jongerius niet: "Dat heb ik nog niet goed onderzocht. Ik kijk of de informatie die ik krijg klopt. De reden van de aanvraag is dat de markt inzakt. Dat was één van de problemen, net zoals dat ook bij de andere ketens het geval is die failliet zijn gegaan."

Ontslagbrief
Vakbond CNV meldde donderdagavond dat vrijdag alle medewerkers een ontslagbrief thuis krijgen. "De curator heeft ons vandaag (vrijdag, red.) laten weten dat alle Tuunte-medewerkers morgen hun ontslagbrief thuis krijgen. En dat is beroerd nieuws voor de 250 medewerkers." Dat zegt Willem Kruithof van CNV Vakmensen naar aanleiding van het faillissement van Tuunte Fashion uit Winterswijk. Het ontslag maakt de weg vrij voor een mogelijke doorstart. "Niet zelden wordt een doorstart gebruikt om oudere en duurdere werknemers te dumpen. CNV Vakmensen hoopt dat deze doorstart leidt tot eerlijk baanbehoud." 

"CNV Vakmensen zal de werknemers bijstaan bij controle op een juiste afwikkeling van het faillissement", aldus Kruithof. "De werknemers kunnen ook gebruik maken van loopbaancoaches van Loopbaansupport Detailhandel. Deze coaches kunnen ontslagen werknemers uit de detailhandel kosteloos helpen bij het vinden van nieuw werk." Hij vervolgt: "Waar wij vooral scherp op zijn is de wijze waarop de doorstart plaats gaat vinden", stelt Kruithof. "Afgelopen jaren heeft de detailhandel veel doorstarts meegemaakt, die vaak ten koste gingen van banen voor oudere en duurdere werknemers. Mocht Tuunte Fashion een doorstart maken, dan moeten niet alleen de schuldeisers, maar ook de nu ontslagen werknemers daar baat bij hebben."

 

 

Lees ook: Modeketen Tuunte, met vijf winkels in de regio, failliet

Door: mediapartner LokaalGelderlandAnder nieuws