Header image

Stookmelding bij de Gemeente Berkelland voldoende

BERKELLAND - U hebt geen vergunning nodig als u wilt stoken tussen 1 oktober en 15 maart. Een melding is dan voldoende. Melden kan tot uiterlijk 24 uur van te voren. Dat kan via de website www.gemeenteberkelland.nl. Als u geen computer heeft kunt u natuurlijk ook bellen, telefoon 0545-250 250.

 

Dit snoeihout is afkomstig van onderhoud aan singels, houtwallen en dergelijke. Het verbranden van hooi of stro, tuinafval, coniferen of huishoudelijk- en bedrijfsafval is dus niet toegestaan.

U kunt alleen snoeihout verbranden van 1 oktober tot 15 maart. Veel vogelsoorten broeden ongeveer tussen 15 maart en 15 juli. Daarom is stoken na 15 maart niet meer mogelijk.

Als u aan deze regels voldoet is het mogelijk om te stoken zonder schriftelijke ontheffing. Dan is alleen nog een melding nodig.

 

Rond de opbouw van paasvuren is vaak zoveel activiteit dat vogels daar niet zo snel gaan broeden. Daarom geldt de datum van 15 maart hier niet. Ook paasvuren kunt u via de website van de Gemeente Berkelland melden. Dat kan tot minimaal 2 weken van te voren. Onze handhavers voeren namelijk vooraf controles uit en daarvoor moet voldoende tijd zijn.

 

U gebruikt hier natuurlijk schoon brandhout voor. En u stookt wel in een vuurkorf of terrashaard. Bij een vuurkorf of terrashaard gaat het duidelijk om een sfeervuur. Midden op de dag kan hier bijna geen sprake van zijn. Ook het stoken in een oud olievat of iets dergelijks mag niet. Doet u dit wel dan riskeert u al gauw een boete van € 150,--.

Stoken buiten de vastgestelde maanden is niet meer mogelijk. Het snoeihout moet u dan op een andere manier afvoeren of verwerken.


22151.jpg

Ander nieuws