Header image

Stokkersweg in Eibergen afgesloten voor alle verkeer

EIBERGEN - Op maandag 28 augustus sluit Noaber18 in opdracht van Rijkswaterstaat de Stokkersweg in Eibergen voor alle verkeer. De afsluiting is nodig om de N18 Nieuwe Twenteroute, een brug over de Berkel en het spiraalvormige uitkijkpunt naast de weg veilig te kunnen bouwen. 

 

De afsluiting is definitief voor het autoverkeer. De afsluiting voor fietsers en voetgangers is tijdelijk. Zodra de brug over de Berkel is gebouwd, komt er een fiets- en wandelpad onder de brug en de N18.

 

Verkeersregelaars en keerlus

De Stokkersweg is nu een veelgebruikte route. Daarom zet aannemer Noaber18 van maandag 28 tot donderdag 31 augustus verkeersregelaars in om het doorgaande verkeer via de N823 om te leiden. Ook legt de aannemer in de eerste week van de afsluiting een tijdelijke keerlus aan ter hoogte van de toekomstige Spiral Hill. Het verkeer dat vanaf de N823 toch de Stokkersweg inrijdt, kan dan gemakkelijk terugrijden.

 

Meer informatie?

Heeft u vragen over de N18 Nieuwe Twenteroute? Kijk op www.rws.nl/nieuwetwenteroute, download de Noaber18-app of volg ons via Facebook @nieuwetwenteroute.

 

De Nieuwe Twenteroute

Noaber18 bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat een 27 kilometerlange, nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede. Deze nieuwe weg is onderdeel van de Nieuwe Twenteroute. De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt namelijk vernieuwd! Deze nieuwe Twenteroute wordt een weg waarop het veiliger is om over te rijden of over te steken; waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten, maar past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De nieuwe Twenteroute zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen; en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

 

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting klaar in de tweede helft van 2018.Ander nieuws