Header image

Simone Vaags (19) uit Borculo koffermeisje miljoenenjacht?

BORCULO -  1 september 2017- Simone Vaags (19) uit Borculo is binnenkort te zien als Koffermeisje in een aflevering van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Dat werd vanavond in RTL Boulevard bekendgemaakt. Samen met vier andere dames wist Simone door te dringen tot de Top-5 in de zoektocht naar een nieuw Koffermeisje. De vijf finalisten gaan ieder apart tijdens één van de komende vijf afleveringen van Postcode Loterij Miljoenenjacht op RTL 4 meedraaien als Koffermeisje. De uiteindelijke winnares zal in het voorjaar van 2018 een heel seizoen een van de 26 koffertjes dragen in de RTL 4-spelshow.

De 19-jarige Simone is in de derde aflevering van Miljoenenjacht te zien op zondag 24 september om 20.00 uur bij RTL 4. In aanloop naar deze aflevering is Simone op 8 september met de andere vier finalisten te gast in het RTL 4-programma Koffietijd.

Simone, binnenkort start zij met een studie Voeding en Diëtiek, is ontzettend blij met haar finaleplaats: "Toen ik hoorde dat ik door ben, was ik vooral heel erg opgelucht! Er zaten zoveel goede meiden bij. Ik kijk uit naar de show op 24 september. Ik bereid me daarop voor door veel filmpjes op YouTube terug te kijken van Miljoenenjacht. Ik let daarbij op de gezichtsuitdrukkingen van de koffermeisjes. Dat vond ik namelijk het moeilijkst tijdens de selectiedag: om de juiste emotie te tonen bij het bedrag in het koffertje. Je moet natuurlijk niet heel blij gaan kijken bij een hoog bedrag, want dat bedrag neemt de kandidaat juist niet mee naar huis!"

In totaal namen 26 meiden deel aan de selectiedag. Een vakjury bestaande uit Lucia Marthas (oprichtster van de gelijknamige dansacademie), Zoey Ivory (voormalig Koffermeisje en huidig Miss Nederland) en stylist Fred van Leer selecteerden tijdens een selectiedag de vijf beste dames.

Concurrentie
Simone uit Borculo wist de vakjury te imponeren met haar gracieuze loopje van de trap, expressieve gezichtsuitdrukkingen en oogverblindende glimlach. Simone neemt het op tegen Isa (21) uit Den Haag, Barbara (22) uit Amsterdam, Lisa (19) uit Mijdrecht en Minoek (19) uit De Kwakel. De uiteindelijke winnares wordt half oktober bekendgemaakt.

Jurylid Fred van Leer: "We zijn heel blij met onze vijf finalisten. Koffermeisje word je immers niet zomaar. Tijdens de selectiedag sprongen deze dames er echt uit! Ze hebben uitstraling, kunnen goed lopen en hadden de juiste gezichtsuitdrukking bij het openen van het koffertje. Ik kijk uit naar de Miljoenenjacht-afleveringen waar ze hun ‘traploopskills' aan heel Nederland kunnen tonen!"

Over de wedstrijd
Sinds de start van Postcode Loterij Miljoenenjacht zijn de 26 Koffermeisjes het herkenbare middelpunt van de spelshow bij RTL 4. Nu het programma plek heeft voor een nieuw Koffermeisje, is een vakjury met behulp van het publiek op zoek naar de perfecte kandidaat. Van 14 tot en met 25 augustus kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete kandidaat via www.koffermeisje.nl.
Simone Vaags wist 1.189 stemmen te verzamelen en stootte tijdens de selectiedag door naar de Top-5. Na de laatste uitzending van Postcode Loterij Miljoenenjacht op 8 oktober gaan de stembussen weer open en kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriet.

De winnares wordt half oktober bekendgemaakt. Haar zien we in het voorjaar van 2018 in het goud terug bij Postcode Loterij Miljoenenjacht gedurende het hele seizoen.

Over de jury
Lucia Marthas (61) is danspedagoge, choreograaf en oprichtster van de Dansacademie Lucia Marthas, sinds 2013 Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Lucia leverde een belangrijke bijdrage aan uiteenlopende showprogramma's op de Nederlandse televisie en is al sinds het begin van Postcode Loterij Miljoenenjacht de ‘strenge, doch rechtvaardige moeder aller Koffermeisjes'.    

Voordat zij werd gekroond tot Miss Nederland 2016 was Zoey Ivory (24) uit Almere koffermeisje bij Postcode Loterij Miljoenenjacht. Vaste kijkers herkennen haar als het meisje van koffer 4 en koffer 9. In januari vertegenwoordigde zij ons land op de Miss Universe-verkiezing op de Filipijnen. Vanaf september is zij één van de deelnemers aan het RTL 4-programma Dance Dance Dance.

Fred van Leer (41) uit Rotterdam verzorgt vanaf zijn 25e de styling bij tv-programma's, tijdschriften, shows en artiesten. Sinds 2009 werkte hij aan diverse tv-programma's (o.a. Dames In De Dop, RTL Boulevard, Shopping Queens) en was hij drie seizoenen lang coach van de deelneemsters aan Holland's Next Topmodel.

Postcode Loterij Miljoenenjacht wordt geproduceerd door Endemol Shine en uitgezonden bij RTL 4. Het programma is vanaf zondag 10 september om 20.00 uur te zien bij RTL 4.Ander nieuws