Header image

RGV Ruurlo haalt zilver met Acroteam

RUURLO – Afgelopen zaterdag, 4 maart 2017, ging het acroseizoen, na een weekje vakantie, weer verder. In Hellendoorn stond de derde plaatsingswedstrijd C/D-Niveau op het programma en voor RGV Ruurlo deden er twee teams mee. Beide teams moesten tijdens deze wedstrijd hun beste beentje voorzetten om daarmee plaatsing voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen (ONK) zeker te kunnen stellen.

Als eerste mochten Yasmin Fisser, Marjolein van Haaften & Ji-Lin Veerman (Damesgroep C-Niveau) op de wedstrijdvloer verschijnen. Zij draaide deze wedstrijd als eerste hun balansoefening en lieten een mooie stabiele oefening zien. Met een mooi puntentotaal van 22,410 konden zij zich gaan focussen op hun tempo oefening. Deze oefening ging de choreografie niet zoals deze tijdens een training wel eens gaat, maar de elementen gingen erg goed en werden mooi hoog gegooid. Yasmin, Marjolein & Ji-Lin behaalde met deze oefening een score van 22,230 en werden deze wedstrijd negende. Op de doorstromingslijst zijn ze gemiddeld zevende geworden en hiermee ruimschoots geplaatst voor het ONK.

Vervolgens was het de beurt aan Julia Wolters, Jet Beuzel & Nine Kok. Deze dames doen mee aan de wedstrijden als Damesgroep D-Senior en hadden met hun vierde plek vorige wedstrijd al een goede stap gezet naar het ONK maar het podium was ook zeer dichtbij. Deze wedstrijd gingen de elementen erg goed, geen tijdsfouten te vinden in de balans elementen en de tempo elementen werden mooi hoog gegooid. Samen met een goede choreografie draaide de dames een super wedstrijd en werden beloond met een mooie zilveren medaille. Met deze medaille hebben ze zich zeker weten te plaatsen voor het ONK.

Volgende week, 11 maart, is het de beurt aan de laatste vier teams van RGV Ruurlo om zich te plaatsen het ONK. De teams hoeven dit maal minder ver te rijden, want de wedstrijd is in Groenlo. Ook hier kunnen alle teams zich nog plaatsen voor het ONK, welke dan weer op 1 april in Sporthal ’t Rikkenhage in Ruurlo wordt georganiseerd.


22522.jpg

Ander nieuws